Senatorii Comisiei pentru transporturi si energie au avizat luni negativ cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis privind Codul fiscal, potrivit Agerpres.

'Dupa discutii cu reprezentantii Ministerului Finantelor si dupa analizarea solicitarii presedintelui Romaniei privind Codul fiscal, am decis, cu majoritate de voturi, sa dam aviz negativ la solicitarea de reexaminare a presedintelui Iohannis. Am considerat ca in ceea ce priveste Comisia de transporturi si energie nu sunt elemente care sa conduca la o modificare a punctului nostru de vedere, respectiv sustinerea cu amendamente a Codului fiscal. Cu alte cuvinte, ar trebui retrimis presedintelui pentru promulgare in forma aprobata de Parlament', a afirmat presedintele Comisiei de transporturi, Mihai Fifor.

El a precizat ca din partea Ministerului de Finante si a Guvernului 'nu a venit o sustinere a acestei solicitari a presedintelui', motiv pentru care comisia ramane 'la pozitia initiala'.

Avizul Comisiei este consultativ, plenul Senatului urmand sa analizeze luni cererea de de reexaminare a Codului fiscal.

UPDATE Comisia Economica a respins cererea de reexaminare, in timp ce Comisia juridica a avizat favorabil favorabil cererii presedintelui Klaus Iohannis, potrivit Digi 24.

Senatorii Comisiei economice s-au pronuntat cu sase voturi pentru, unul impotriva si o abtinere ca proiectul sa fie trimis spre promulgare in forma initiala adoptata de Parlament, precizeaza Agerpres.

Senatorul Florin Constantinescu a explicat ca la o cerere de reexaminare nu se pot formula amendamente.

Senatorul Cristiana Anghel considera ca 'nu poate fi vorba de oportunitatea modificarii Codului fiscal' si a pledat pentru mentinerea proiectului in forma adoptata.