Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Giurgiu, ca prin venirea deputatului Nicolae Florian in partid organizatia judeteana liberala are un candidat cu "sanse mari" la Primaria municipiului resedinta de judet in vederea alegerilor locale de anul viitor, transmite Agerpres. Nicolae Florian a demisionat recent din PSD si a declarat ca vrea sa puna umarul la reconstruirea organizatiei judetene a PNL Giurgiu.

Nicolae FlorianFoto: nicolaeflorian.ro

"'Se pare ca azi am pozitia de notar, sa consfintesc aceasta decizie, am discutat demult despre aceasta intentie cu domnul deputat, am asteptat momentul prielnic, sper ca dincolo de o candidatura cu sanse foarte mari la Primaria Giurgiu sa ne aduca si linistea de care avem nevoie, acum avem un candidat cu sanse foarte mari la primaria municipiului, iar cei doi copresedinti sa inteleaga care este miza jocului, sa trecem peste orgolii astfel incat si domnul deputat si ceilalti candidati ai nostri sa aiba prima sansa in judet unde sunt mai multe partide care se bat pentru primaria municipiului, un judet mai complicat decat altele", a afirmat Petrache.

Si cei doi copresedinti ai PNL Giurgiu, Dumitru Beianu si Gheorghe Stefan, au salutat venirea deputatul Nicolae Florian la PNL si au spus ca acest lucru arata ca 'partidul poate sa acumuleze oameni valorosi" in conditiile in care ceilalti actori politici din judet incercau sa acrediteze ideea ca PNL merge pe o "panta descendenta" .

"Il asigur ca vine intr- o echipa care il apreciaza si marea majoritate a liberalilor il considera cel mai potrivit candidat pentru Primaria municipiului Giurgiu chiar daca va urma si un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatilor. Credem ca putem reprezenta cea mai importanta forta politica angajata pentru batalia de anul viitor privind alegerile locale, ii multumesc pentru decizia luata deputatului Nicolae Florian", a spus Beianu.

Deputatul Nicolae Florian a candidat si in 2012 la primaria municipiului Giurgiu din partea USL, dar s-a retras in ultima luna de campanie electorala din aceasta cursa in favoarea actualului primar, social-democratul Nicolae Barbu, care atunci a candidat independent. El a declarat vineri, pentru Agerpres, ca i-a fost "foarte greu" sa ia decizia de a demisiona din PSD si a merge la PNL, dar considera ca a facut acest lucru "cu fruntea sus" si spune ca a fost nevoit sa ia aceasta decizie deoarece a fost "marginalizat" in organizatia social-democrata.

"Mi-a fost foarte greu sa iau aceasta decizie de a demisiona din PSD, dar trebuie sa punem inaintea intereselor noastre interesele comunitatii, iar de unul singur am considerat ca nu pot participa la implementarea unor proiecte majore pentru urbea noastra. Consider ca am plecat cu fruntea sus din PSD, am discutat despre acest lucru cu presedintele organizatiei judetene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, i-am explicat situatia, oricum o stia, si decat sa apara tensiuni in cadrul partidului datorita faptului ca marginalizarea mea continua de catre organizatia municipala a PSD, mai bine sa fac parte dintr-o echipa puternica a orasului, respectiv cea a PNL Giurgiu", a spus el.

Deputatul mai spune ca se va incadra in statutul partidului si programul politic al PNL, si o sa ii fie "foarte usor" sa treaca de la o doctrina la alta pentru ca in anul 2012 a candidat pe listele USL si a fost sprijinit si a actionat "impreuna si cu PNL, si cu PSD".

Deputatul a adaugat ca nu este multumit de faptul ca in anul 2012 s-a retras din campania electorala pentru castigarea Primariei municipiului Giurgiu in favoarea actualului primar Nicolae Barbu care a candidat atunci ca independent, dar spune ca asa "a fost linia" atunci si s-a "conformat".

In replica fata de cele spuse de deputatul Nicolae Florian, primarul Nicolae Barbu, liderul organizatiei municipale PSD Giurgiu, a declarat pentru Agerpres ca se astepta la aceasta plecare, ca Nicolae Florian "nu a fost marginalizat" si regretul mare este ca acesta a plecat la o "doctrina total diferita".

"Plecarea deputatului Nicolae Florian din partid e un lucru normal, stiut si asteptat de foarte multa lume, cred ca nu a fost marginalizat deloc, conteaza in partid nu cum te impui, ci ceea ce vrei sa faci, a fost acceptat la toate sedintele, a fost membru si vicepresedinte, a avut toate drepturile pe care le confera poate chiar mai mult fata de vechimea pe care a avut-o (...) Eu atunci cand nu am putut candida la PSD m-am dus independent, nu am trecut la PNL, exact la doctrina diferita, aici e problema cea mai mare, putea candida independent sau macar de la un partid care avea aceleasi convingeri si doctrine de stanga", a declarat vineri, pentru Agerpres, Nicolae Barbu.

Liderii PNL Giurgiu au anuntat vineri ca Nicolae Florin are sanse mari sa fie candidatul liberal pentru primaria municipiului Giurgiu. PSD Giurgiu a adoptat o rezolutie privind sustinerea lui Nicolae Barbu pentru un nou mandat la primarie.