Victor Ponta a dat vina pe Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici vineri, cand a fost intrebat despre declaratia pe care a facut-o privind concediul sau din Caraibe, cand a spus ca "unde am mers eu in vacanta e putin mai ieftin decat la Mamaia".

Premierul Victor Ponta alaturi de Eugen Teodorovici, cand acesta era ministrul Fondurilor UEFoto: Guvernul Romaniei

"Asa m-a informat ministrul de finante, ca el vine mai des in Mamaia" a declarat Ponta, de langa Teodorovici, cei doi aflandu-se la Mamaia pentru o intalnire cu Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Ponta declarase, pe 10 august, in primul interviu dupa intoarcerea din vacanta in Caraibe, ca "unde am mers eu in vacanta e putin mai ieftin decat la Mamaia". Potrivit surselor EurActiv.ro, Ponta si-a facut concediul pe cel mai mare vas de croaziera din lume, unde pretul unui apartament (de luxe suite) este de aproximativ 5.933 dolari (2 persoane).

Ulterior, ANAT l-a invitat pe premierul Victor Ponta sa petreaca gratuit o vacanta la Mamaia, cu familia, ca sa testeze serviciile si sa studieze tarifele, propunandu-i si sa introduca TVA 0 in turism.

La intalnirea de la Constanta s-a discutat introducerea unui impozit specific pentru turism, prin care sa se plateasca o taxa unica.

"S-a propus aici si vom analiza aceasta optiune, de introducere a unui impozit specific pentru turism, pe camera sau pe loc de cazare, plafonat pana la o cifra de afaceri de cinci milioane de euro. Aceasta decizie ar duce la debirocratizare, ar creste gradul de conformare la plata impozitelor si implicit colectarea, ar face mai simplu de platit taxele si controale mai putine. Nu mai platesti celelalte taxe ci ai niste criterii simple si clare, platesti o suma fixa si daca esti bun faci profit mai mare, daca nu iesi din piata" a explicat Ponta, care a precizat ca proiectul trebuie depus in Parlament ca initiativa legislativa.