Liderul filialei municipale PSD Iasi, Mihai Chirica, viceprimar cu atributii de primar, a declarat ca fostul primar Gheorghe Nichita, presedintele organizatiei judetene a social-democratilor, "ar trebui sa faca un pas inapoi" din cauza problemelor cu justitia. La randul sau, Nichita il acuza pe Chirica de faptul ca a declansat scandaluri in filiala.

"Pentru relansarea partidului, Nichita ar trebui sa faca un pas inapoi. PSD are nevoie de relansare, inaintea unor batalii grele cu PNL. Trebuie sa fim altfel. Daca instanta ii da dreptate, postul de presedinte al organizatiei ii este asigurat", a spus Mihai Chirica, potrivit Mediafax.

El a afirmat ca Nichita nu ar fi trebuit sa renunte la autosuspendarea din fruntea organizatiei si ca filiala judeteana putea fi condusa de unul dintre prim-vicepresedinti.

In replica, Nichita a declarat presei ca revenirea sa in fruntea organizatiei judetene a avut loc in contextul unor dispute din PSD Iasi si ca Biroul Permanent Judetean l-a mandatat sa tina unita filiala.

El l-a acuzat pe Mihai Chirica de faptul ca a declansat scandaluri in filiala si a precizat ca afirmatiile sefului organizatiei municipale vor fi analizate de conducerea PSD Iasi.

"Exista structuri ale partidului care vor analiza aceasta situatie. Cine vrea sa faca declaratii personale, poate sa le faca. Dar cei care le fac in numele PSD trebuie sa aiba grija ca exista un statut. La sedintele de organizatie s-a spus foarte clar ca, de astazi inainte, nu mai vrem sa rupem in partid lucrurile, ci sa fim uniti", a spus Nichita.

Relatiile intre seful filialei judetene PSD Iasi, Gheorghe Nichita, si liderul organizatiei municipale, Mihai Chirica, sunt tensionate de mai multa vreme, insa pana acum cei doi nu au mai avut schimburi de replici in public.

In ultima perioada, mai multi apropiati ai lui Chirica i-au cerut lui Nichita sa se retraga din functiile politice, pentru a nu afecta imaginea PSD Iasi, transmite Mediafax.

In 5 august, Gheorghe Nichita a revenit in functia de presedinte al PSD Iasi, din care se autosuspendase in luna mai, in urma inceperii anchetei DNA impotriva sa. Decizia de a renunta la autosuspendare a fost anuntata de Nichita in sedinta Biroului Permanent Judetean.

Potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax, Nichita nu exclude nici varianta candidaturii sale la alegerile locale de anul viitor, dar ca nu era hotarat daca va candida la functia de primar sau pe listele PSD pentru Consiliul Judetean.

Primarul suspendat al Iasiului este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale pentru a o urmari pe fosta sa iubita.

In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef de serviciu in aceeasi institutie.

Gheorghe Nichita este suspectat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale Iasi, institutie subordonata Primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.

Adina Samson, sef de serviciu in Primaria Iasi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca.