PNL a decis ca liberalii care vor participa la discutiile tehnice dintre partidele parlamentare ce vor avea loc joi vor fi Marian Petrache si Eugen Nicolaescu.

Mandatul acordat celor doi are in vedere "obiectivele PNL de adoptare a Codului Fiscal intr-o forma sustenabila si stimulativa pentru mediul de afaceri", dar si discutiile informale purtate cu celelalte partide parlamentare, informeaza un comunicat al PNL.

Mandatul a fost stabilit dupa o intalnire ce s-a incheiat miercuri la ora 17.00 si la care au participat membrii echipei politice aprobate de PNL, respectiv prim-vicepresedintele Catalin Predoiu, secretarul general Marian Petrache, deputatul Eugen Nicolaescu, precum si co-presedintele PNL Alina Gorghiu, mai transmit liberalii.

Pe 24 august va fi convocat Parlamentul Romaniei in sesiune extraordinara pentru a vota din nou Codul Fiscal retrimis de presedinte. Discutia tehnica intre partidele parlamentare pe marginea Codului vor avea loc joi dimineata.

Klaus Iohannis a refuzat adoptarea Codului Fiscal pe motiv ca relaxarea fiscala introdusa de noul Cod ar periclita echilibrele macroeconomice si nu ar fi sustenabile, pozitia presedintelui fiind sustinuta si de PNL, in ciuda faptului ca liberalii votasera alaturi de PSD in Parlament noul Cod Fiscal.