Liderul liberal Alina Gorghiu critica guvernul Ponta, pe care il acuza de populism, ca urmare a anuntului facut de premier privind majorarea salariilor medicilor, gest despre care copresedintele PNL spune ca este facut "in ultima clipa". Gorghiu sustine, intr-un comunicat de presa, ca Ponta incearca sa cumpere bunavointa oamenilor si avertizeaza ca "lucrurile nu se vor opri aici". Precizam ca liberalii sunt initiatorii amendamentului adus Codului Fiscal pentru scaderea TVA la 19%, in loc de 20% cat era propunerea Guvernului, precum si a masurii de dublare a alocatiior pentru copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gorghiu afirma, intr-un comunicat de presa, ca desi revendicarile sunt legitime, acestea nu pot fi indeplinite simultan.

De asemenea, ea il acuza pe Ponta ca nu a dorit sa astepte rezultatul consultarilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizarii, pentru ca nu mai e presedinte de partid.

Redam declaratia Alinei Gorghiu:

"Guvernul Ponta a atras Romania intr-o spirala a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizarii bugetarilor, care a dat milioanelor de romani care lucreaza la stat iluzia unor cresteri salariale majore, intr-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care isi doreste cu orice pret sa ramana la putere. Incearca sa cumpere bunavointa oamenilor si a declansat un val de revendicari sociale, care a inceput cu medicii si se pare ca va continua cu profesorii si cu politistii.

Cu siguranta lucrurile nu se vor opri aici. Chiar daca revendicarile diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar ca ele nu pot fi indeplinite simultan, fara a compromite stabilitatea financiar-bugetara a tarii.

PNL considera ca guvernul actual nu poate gestiona valul de nemultumiri sociale. Chemarea noastra la dialog adresata celorlalte forte politice, in special pe tema codului fiscal si a legii salarizarii, este acum mai actuala si mai necesara decat oricand.

Victor Ponta nu vrea sa astepte rezultatul consultarilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizarii, pentru ca nu mai e presedinte de partid. Ponta vrea sa secatuiasca bugetul Romaniei pentru ca niciun partid, nici macar PSD sa nu mai poata guverna in liniste sociala. E razbunarea lui fata de infrangerea din PSD si fata de infrangerea din alegerile de anul trecut. Repet: profesorii, medicii si alte categorii profesionale au motive intemeiate sa ceara cresteri salariale, dar acest lucru trebuie facut coerent si cu responsabilitate. Trebuie sa stabilim ritmul si etapizarea cresterilor salariale din sectorul bugetar.

In ceea ce priveste situatia medicilor, Guvernul PSD a reactionat in ultima clipa in fata unei actiuni fara precedent a acestora. Personalul medical a dat dovada de o solidaritate de breasla extraordinara in protestul sau. Este de neinteles, insa, de ce un Guvern care isi lauda neincetat performantele economice a ignorat situatia medicilor pana cand lucrurile au ajuns intr-un punct critic."

Amintim ca Victor Ponta a anuntat marti ca salariile tuturor angajatilor din sistemul public de sanatate vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie, a anuntat, marti, premierul Victor Ponta, la finalul discutiilor cu reprezentantii sindicatelor, precizand ca acest lucru se va face printr-o ordonanta de urgenta care va fi discutata in sedinta Guvernului de saptamana viitoare. Premierul a precizat ca vor urma alte doua transe de mariri, tot de 25%, care ar urma sa se faca incepand din 2016, respectiv din 2017, si sa fie asumate prin legile bugetului. Impactul bugetar anual al masurii este in jurul sumei de 1,7 miliarde lei, a precizat seful Executivului.