Gabriel Oprea, presedintele UNPR, a declarat marti ca UNPR va vota noul Cod Fiscal "asa cum stabilim in coalitia de guvernare". Oprea a mai spus ca este convins ca negocierile dintre partide vor duce la un acord politic pe noul Cod Fiscal, retrimis in luna iulie de presedintele Klaus Iohannis catre Parlament pentru rediscutare.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Oprea, care este si vicepremier in Guvernul Ponta, a anuntat ca UNPR va participa la negocierile dintre partide pe tema Codului Fiscal, negocieri ce vor avea loc joi, 20 august.

"Suntem convinsi ca discutia de joi pe tema Codului Fiscal va debloca dialogul si se va gasi o solutie tehnica impreuna cu toate partidele. (...) UNPR va vota in Parlament ca intotdeauna cu coalitia de guvernare din care face parte. La discutia de joi reprezentantii UNPR vor participa fara niciun mandat", a spus Oprea intr-o conferinta de presa.

Reamintim ca pe 24 august va fi convocat Parlamentul Romaniei in sesiune extraordinara pentru a vota din nou Codul Fiscal retrimis de presedinte. Klaus Iohannis a refuzat adoptarea Codului Fiscal pe motiv ca relaxarea fiscala introdusa de noul Cod ar periclita echilibrele macroeconomice si nu ar fi sustenabile. Pozitia presedintelui Iohannis a fost sustinuta de BNR, Comisia Europeana, FMI si Consiliul Fiscal, dar si de PNL, in ciuda faptului ca liberalii votasera alaturi de PSD in Parlament noul Cod Fiscal. Pe de alta parte, premierul Ponta a anuntat ca sustine Codul Fiscal in varianta votata deja de Parlament, care prevede, printre altele, scaderea TVA de la 24% la 19% incepand din 1 ianuarie 2016. Ponta si-a nuantat pozitia saptamana trecuta, cand a spus ca pragul de 20% la TVA este "linia rosie" peste care nu va trece.