Premierul Victor Ponta ii ataca pe liberali, intr-o postare pe Facebook, afirmand ca "bat record dupa record in ce priveste tupeul cu care mint". Ponta face referire plangerile penale ale PNL contra Guvernului pentru faptul ca nu organizeaza alegeri partiale, sustinand ca noile legi electorale votate si de PNL stabilesc ca nu se mai fac alegeri partiale.

  • Mesajul integral postat de Victor Ponta

"Devine din ce in ce mai clar ca actualul PNL/PDL bate record dupa record in ce priveste tupeul cu care ii mint pe oameni! (cititi mai jos explicatiile logice si de bun simt date de deputata Gabriela Podasca - vicepresedinta Comisiei pentru Legile Electorale)!

Mai simplu - ca si la Codul Fiscal intai voteaza ceva si pe urma spun la televizor exact invers:

- au votat in unanimitate noile legi electorale (alegeri locale si parlamentare) prin care se reglementeaza clar ca se aleg pe lista presedintii de CJ si parlamentarii / pentru locurile vacante nu se mai fac alegeri partiale, iar legile anterioare sunt abrogate!

- presedintele Iohannis promulga imediat legile si situatia juridica este foarte clara;

- PNL (care a initiat si votat legile) face plangeri penale contra Guvernului ca de ce nu organizeaza alegeri partiale. Normal ca procurorii le resping plangerile penelistilor tocmai in baza legilor elaborate si votate de penelisti!

- incepe atacul public cu injurii si insulte la adresa procurorilor care nu executa ordinele PNL (ei fiind incapabili sa ajunga democratic la guvernare, tot insista sa-i aduca procurorii acolo!)

PNL/PDL conteaza pe faptul ca tupeul si mintitul in fata oamenilor va functiona in continuare! Pacat."