Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a anuntat ca discutia tehnica privind Codul Fiscal intre partidele parlamentare vor avea loc joi, 20 august, la ora 10.00, la Palatul Parlamentului. Predoiu mentioneaza ca in acest sens au avut discutii informale in pregatirea acordului politic" in acest sens.

  • Codul Fiscal va fi discutat in Parlament in sesiune extrordinara in perioada 24-26 august, mai intai in Senat si apoi in Camera Deputatilor, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a trimis spre reexaminare.

"In urma discutiilor informale care au avut loc in pregatirea acordului politic privind reexaminarea Codului Fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10.00, pentru intalnirea tehnica, la sediul Parlamentului.

Discutiile tehnice vor fi urmate de discutii politice pana la inceperea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015" anunta Predoiu intr-un comunicat de presa.

UPDATE Predoiu a declarat, la Digi24, ca data a fost convenita impreuna cu UNPR si asteapta confirmari si de la celelalte partide. UNPR a anuntat ca va fi reprezentat la negocieri de ministrul Eugen Nicolicea si senatorul Haralambie Vochitoiu.

"UNPR isi exprima speranta ca formatul convenit va conduce la o discutie tehnica solida privind Codul fiscal, inaintea unei discutii politice necesara. UNPR isi asuma rolul de punte de dialog intre lideri si institutii si considera ca toti participantii trebuie sa vizeze in primul rand solutiile propriu-zise, si nu eventuale castiguri politice sau de imagine", se arata in comunicatul UNPR citat de Agerpres.

UNPR precizeaza ca, "fie ca sunt la Putere, fie ca sunt in Opozitie, toate partidele au obligatia sa trateze aceste discutii cu maxima responsabilitate, gandindu-se la interesul national, adica la siguranta si la prosperitate, atat la nivelul societatii, cat mai ales la nivelul fiecarei familii in parte".

"Codul fiscal este mult mai important pentru romani si pentru Romania decat ar putea fi vreodata confruntarile sterile dintre partide. Din acest motiv, UNPR promoveaza dialogul, constructia si buna-credinta in abordarea tuturor temelor de interes pentru tara si pentru cetateni", se mai arata in comunicat.

Amintim faptul ca liberalii au propus discutii pe tema reexaminarii Codului Fiscal pentru data de 17 august, declarandu-se deschisi insa si pentru alta data, iar la o saptamana liderul UNPR Gabriel Oprea a anuntat ca propune de asemenea o intalnire in acest scop intre partidele parlamentare pentru data de 19 august.

Liderul PSD Liviu Dragnea a salutat aceste invitatii la negocieri si a propus ca discutiile sa se poarte intre specialisti, anuntand ca la acestea va participa Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.