Presedintele Comisiei de buget a Senatului, social-democratul Viorel Arcas, considera ca este nevoie la ora actuala de Codul fiscal si spune ca PSD nu are nicio modificare de facut proiectului. Declaratia sa vine in contextul invitatiilor la consultari pe tema Codului Fiscal venite atat din partea liberalilor, cat si din partea UNPR, partid care face parte din coalitia de guvernare.

"Parerea mea personala este ca nu avem ce modifica in Codul fiscal. Nu stiu exact ce idei are PSD la nivel central, eu sunt in teritoriu acum, o sa vedem in sesiunea extraordinara ce idei mai sunt. Am vazut idei de la liberali, initial au avut niste idei, acum au alte idei. UNPR are un om in Comisia de buget de la Senat, nu am avut nicio altfel de propunere atunci cand am discutat Codul fiscal decat ceea ce a iesit in final, dar o sa discutam", a declarat Arcas, pentru Agerpres.

El a adaugat ca in comisie a fost deja dezbatut Codul fiscal, iar varianta in care a fost adoptat este cea buna.

"E nevoie de acest cod la ora actuala, vad ca si BNR si-a schimbat parerea, dar cat am dezbatut nu am avut nicio propunere de acest gen de la dansii. Noi nu avem nicio modificare de facut sau adoptarea altei variante. A fost dezbatut, nu au existat alte idei, liberalii au avut foarte multe amendamente care au trecut, acum au aparut multi dintr-o data, dupa cea a fost retrimis, si si-au schimbat ideile", a incheiat Arcas.

Reexaminarea Codului Fiscal va fi discutat in sesiune extraordinara in perioada 24-26 august, mai intai in Senat apoi in Camera Deputatilor.