Trei locuitori din Targu Mures vor sa infiinteze Partidul Transilvania Democrata (PTD) inaintea alegerilor locale, avand ca scop principal sa obtina autonomia economica a Ardealului, potrivit site-ului local zi-de-zi.ro.

Partidu va fi unul centru-dreapta, atat romanesc cat si maghiar, iar insemnul acestuia va fi corabia in care se regasesc atat culorile din tricolorul romanesc cat si cele din steagul ungar, pentru ca acestea sunt reprezentative pentru toate nationalitatile ce traiesc in Transilvania, dupa parerea fondatorilor noului partid.

Cei trei sunt David Kovacs Istvan, Majla Csaba si Ujvari Andras.

"Contextul politic actual, respectiv legislatia permite acum infiintarea unui nou partid de catre trei persoane, facand posibila obtinerea autonomiei economice a Transilvaniei de catre aceste regiuni, indiferent de nationalitate, respectiv de catre nationalitatea minoritara, din diferite regiuni ale Transilvaniei" a declarat, citand din statutul formatiunii, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o conferinta de presa, David Kovacs Istvan, unul dintre membrii fondatori ai viitorului partid si fondator al organizatiei neguvernamentale Tirgu Mures Democratic.

David Kovacs Istvan a mai sustinut ca "PTD nu vrea sa fie un al patrulea partid maghiar, nu doreste dezbinarea comunitatii maghiare, ci isi doreste sa fie un partid care lupta pentru drepturile tuturor cetatenilor care traiesc in Transilvania. Suntem deschisi cu celelalte trei partide maghiare si nu numai pentru a continua eforturile de a lupta pentru autonomia economica a Transilvaniei, suntem deschisi la un consens, dar nu vom intra in grupul lor".

Noua formatiune va avea si propriul candidat la Primaria municipiului resedinta de judet, pentru ca "Tirgu Muresul are nevoie de un primar care are un program economic de a conduce orasul", doar ca acesta este inca secret.

Membrii fondatori si-au propus sa dezvolte si o retea de organizatii locale, care vor avea propriile conduceri. Orasele vizate sunt pana acum Miercurea Ciuc, Arad, Satu Mare, Zalau, Timisoara, iar Clujul va fi atacat in aceasta saptamana.

Partidul va fi inregistrat la Tribunalul Bucuresti, in toamna, dupa vacanta judecatoreasca.