Primarul suspendat al sectorului 5 al Capitalei Marian Vanghelie a spus, luni, ca a fost sunat de foarte multe persoane, carora le-a multumit si le-a spus ca nu vrea sa le vada.

Marian Vanghelie a fost arestat in martieFoto: Agerpres

Marian Vanghelie s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucuresti, pentru verificarea masurii arestului la domiciliu.

El a spus ca a fost sunat de mai multe persoane, fara a da nume.

"Am vorbit cu ei la telefon, nu va dau nume, si le-am spus in felul urmator: . Au fost persoane carora le-am spus ca nu vreau sa le vad", a afirmat Vanghelie.

Intrebat daca a fost sunat de Liviu Dragnea si Victor Ponta, primarul suspendat al sectorului 5 a spus: "Nu discutam...".

De asemenea, intrebat daca a fost sunat de Mircea Geoana, Vanghelie a spus ca nu il intereseaza "domnul Geoana": "Nu ma intereseaza domnul Geoana, pur si simplu nu ma intereseaza. Am voie sa nu ma intereseze".

Jurnalistii l-au intrebat pe Vanghelie si despre vacanta premierului Ponta, iar acesta a raspuns: "Pentru Victor Ponta este o vacanta prelungita, cum si-a dorit-o cred, ci nu doar prin ce face in acest moment. Dumneavoastra stiti mai bine".

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost eliberat in iulie din arestul preventiv si judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, au decis magistratii instantei supreme.

Marian Vanghelie, a fost trimis in judecata, de DNA, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, unele fapte fiind savarsite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte.

In acelasi dosar urmeaza sa fie judecati, sub control judiciar, si omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, Sorin-Stefan Ciocan, pentru spalare de bani si directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

De asemenea, procurorii l-au trimis in judecata si pe Marin Dumitru, in stare de libertate, pentru dare de mita.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din incasari.