Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat joi ca PSD nu isi respecta propriile criterii de integritate, prin pastrarea in functie a unor lideri care au probleme cu legea, potrivit Agerpres.

"Nu cred ca politica romaneasca, vreodata, se va schimba la fata (...) daca partidele nu vor incerca acest act de responsabilizare din interior. Eu am inteles foarte clar mesajul la alegerile din noiembrie 2014, ca populatia nu mai vrea oameni care sunt suspectati de incalcari ale legii. Din pacate, vedem ca la PSD, vorba aia, indiferent ce se intampla, coafura rezista. Dragnea e in continuare acolo,, Ponta e in fruntea Guvernului desi institutiile europene se intreaba cand, totusi, va intelege sa faca pasul in lateral", a declarat Gorghiu la Pitesti, in cadrul unei conferinte de presa.

Ea a adaugat ca PNL a stabilit cele mai dure criterii de integritate si le respecta, spre deosebire de PSD, unde statutul partidului nu este respectat.

"Peste tot unde sunt probleme ale colegilor nostri cu justitia vom respecta statutul partidului si vom respecta emblema partidului. Niciunul dintre noi nu credem nici pe Ponta vinovat, nici pe vreun coleg de-al nostru care este in procedura judiciara. Exista prezumtia de nevinovatie, le doresc tuturor succes sa poata sa demonstreze ca nu au niciun fel de implicare in dosarele respective. Dar PNL si-a asumat o reforma in interior cat se poate de serioasa si nu cred ca ati vazut vreun reprezentant de-al nostru din conducerea partidului care sa se incapataneze sa ramana intr-o functie atunci cand a avut probleme cu legea. Spre deosebire, insa, de noi, care am taiat in carne vie atunci cand a fost vorba de imaginea partidului si de reforma din interiorul partidului si avem cele mai dure criterii de integritate, PSD, desi are o decizie luata ca persoanele care sunt implicate in diverse dosare, nu au ce sa mai caute in functii politice, vedeti ca au un presedinte de partid condamnat intr-o prima instanta. Mai deunazi aveau un presedinte de partid care era in etapa urmaririi penale pentru evaziune fiscala, spalare de bani si nu mai stiu ce alte infractiuni", a mai spus Gorghiu.