Petre Roman a confirmat pentru HotNews.ro ca s-a inscris, marti, in cursa interna a Partidului National Liberal pentru candidatura la functia de primar general al Capitalei. Pana in prezent s-au mai inscris in cursa interna pentru primaria generala europarlamentarul Cristian Busoi si deputatul Ludovic Orban.

Petre RomanFoto: AGERPRES

El a declarat pentru HotNews.ro ca isi va prezenta obiectivele pentru Bucuresti dupa ce se finalizeaza sondajele de opinie in randul bucurestenilor privind cei trei candidati. "Intai sa constatam ca bucurestenii il vor mai mult pe Roman decat pe contracandidati

Intrebat ce l-a determinat sa candideze, Roman a afirmat: "Sunt bucurestean 100%. M-am nascut in Bucuresti, am facut toata scoala in Bucuresti si am trait intotdeauna in Bucuresti. Intotdeauna mi-am dorit sa vad ca orasul arata intr-un fel."

Roman a declarat ca vrea sa consulte locuitorii din Capitala pentru a afla "ce vor ei bucurestenii pentru Bucuresti".

"Plec de la constatarea ca nu am avut inca un primar general...Nu am avut. Care sa vrea ceva, sa aiba o ambitie si un obiectiv clar pentru Bucuresti. Ma intereseaza aucm sa vad ce gandesc bucurestenii printr-o cercetare de opinie obiectiva. Dupa care sigur ca am intentia sa prezint si obiectivul meu", a spus acesta.

"Bucurestiul concentreaza un potential economic formidabil, si pana in prezent s-au facut lucruri putine, nu semnificative, fata de ceea ce poate fi Bucurestiul. Bucurestiul ar trebui sa fie o mare Capitala, are cateva lucruri care i-au fost lasate de generatiile anterioare, daca ne gandim la zonele care erau candva zone verzi sau culturale, dar pentru mine obiectivul principal este concentrarea potentialului economic in investitii importante, de calitate, pentru ca BUcurestiul inseamna foarte mult in ansamblul ecnomiei. Dar deocamdata nu este ceva definitiv pentru ca vreau sa vad care sunt asteptarile bucurestenilor," a spus Roman.

Ce spune despre contracandidatii din partid: "Eu si Ludovic Orban suntem apropiati. Cristi Busoi este tanar, este deja europarlamentar si promite."

Alte declaratii:

  • "Este foarte interesant, pentru mine, sa vad ce vor bucurestenii pentru ei insisi, ce si-ar dori. Am cateva linii clare. Lucrul asta nu s-a facut - ce vor bucurestenii, care este pentru ei prioritatea. Lucrul acesta se face profesionist, cu cercetare sociologica de baza.
  • Bucurestiul este foarte divers. Una este sa fii bucurestean in sectorul 5 in zona Ferentari, care au niste cerinte, niste aspiratii si alta sa fii bucureastean de sector 1 in zona Herastrau. Vedeti ce diversitate este. Dar toti sunt bucuresteni. In aceasta mare diversitate, sa gaseseti o nota comuna, un obiectiv comun. Pana acum nu am auzit la cineva sa mearg la bucuresteni sa le spuna - ce vreti voi pentru Bucuresti?
  • Avem o greutate mare in ceea ce inseamna blocurile de dinainte de 1990. Intre timp acolo s-au mai produs niste lucruri care nu au fsot neaparat pozitive pentru ca au incarcat si mai mult zona.  Cum sa facem ca aceste zone locuite de sute de mii de bucuresteni, a blocurilor, indiferent unde sunt, sa fie mai placut de locuit?
  • Bucurestiul vechi - acolo pana aucm nu s-a declansat niciun proiect serios pentru a se ajunge la o dezvoltare de nivel european. Eu asta vreau. Sunt anumite puncte care ar putea sa fie centre de interes european."

Petre Roman a fost ales in 2012 deputat din partea PNL de Brasov, insa mandatul sau a incetat pe 9 februarie ca urmare a faptului că raportul ANI privind starea sa de incompatibilitate a rămas definitiv prin neconstestare. Petre Roman a criticat această decizie, menţionând că a depus constestaţia la raportul ANI în termen, iar pe 11 mai a solicitat din nou Camerei Deputaţilor repunerea sa în funcţia de deputat, precizând că raportul ANI privind incompatibilitatea sa nu a rămas definitiv şi nu există niciun temei pentru demiterea sa de drept.