Copresedintele PNL Alina Gorghiu a refuzat sa precizeze, marti seara, invitata la Antena 3, daca liberalii vor vota sau nu Codul Fiscal in sesiunea extraordinara a Parlamentului care va fi convocata in aceasta vara, precizand ca a inteles ca "dl Dragnea e disponibil" pentru un dialog pe aceasta tema.

"Va spun in secunda in care vom reusi sa ne vedem in formula extinsa", a afirmat ea, la insistentele moderatorului daca PNL va vota sau nu Codul Fiscal, trimis spre reexaminare de presedintele Klaus Iohannis.

Alina Gorghiu a afirmat ca "PSD nu a spus nu propunerii noastre de a face un dialog constructiv" pe tema problemelor legate de fiscalitate, asa cum si UDMR a acceptat propunerea liberalilor la un dialog pe aceasta tema.

Ea a facut din nou apel la "prudenta, ratiune si dialog" in ceea ce priveste Codul Fiscal.

Chestionata de ce s-au razgandit liberalii, care initial au votat in Parlament Codul Fiscal, Alina Gorghiu a invocat criza din Grecia si proiectul legii salarizarii din sectorul bugetar, care au intervenit ulterior acelui moment.

Sefa PNL a sustinut insa ca Victor Ponta "in curand pierde si guvernul", dupa ce a fost izolat la Palatul Victoria, si si-a exprimat speranta ca liberalii vor avea succes cu motiunea de cenzura din aceasta toamna.

"Victor Ponta mai este la Palatul Victoria pentru ca Liviu Dragnea se intampla sa nu isi facut toate jocurile in interiorul PSD", a sustinut Alina Gorghiu.

PSD nu respinge niciun fel de discutie, cu niciun partener, a declarat, luni, presedintele PSD Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

"Din pacate, de-a lungul anilor, PSD a pierdut foarte multe ocazii in care putea sa gestioneze sau sa-si construiasca bune relatii cu institutiile statului cat si cu parteneri si colegi din Parlament. Este mult mai important sa nu exista disputa politica. Orice dialog politic, daca este animant de bunacredinta si in urma caruia apar masuri bune pentru cetateni, este binevenit. PSD nu respinge niciun fel de propunere de discutie cu niciun partener, daca aceasta propunere nu este facuta numai pentru imagine si se are in vedere lucruri bune pentru cetateni", a spus Dragnea, intrebat in legatura cu propunerea PNL de dialog pe Codul Fiscal.

El a adaugat, insa, ca nu este sigur daca cei de la PNL vor cu adevarat un dialog cu PSD, aratand ca atunci cand se vor hotari, PSD raspunde la orice fel de astfel de initiativa.

"Nu sunt sigur daca cei de la PNL ar vrea sa faca cu adevarat acest lucru. Am auzit de la unul dintre cei care conduc acest partid, ca vor un acord, de la altii am inteles ca nu vor sa colaboreze cu noi. Cand o sa se hotareasca si o sa aiba o linie foarte clara, noi suntem aici, suntem in acest sesdiu si raspundem la orice fel de astfle de initiativa", a adaugat Dragnea.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la finalul sedintei PNL, ca va adresa partidelor parlamentare, societatii civile si institutiilor relevante, invitatia sa participe la consultari pe mai multe teme, printre care Codul Fiscal si Legea salarizarii.

Consultarile politice ar viza stabilitatea macroeconomica a Romaniei (Noul Cod fiscal, precum si Lege salarizarii), absorbtia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice, reforma administratiei publice, aderarea la spatiul Schengen, dar si pregatirea agendei pentru preluarea presedintiei Consiliului UE, programata pentru anul 2019, PNL transmitand liderilor partidelor o scrisoare deschisa in acest sens.

Pe de alta parte, Gorghiu a declarat ca orice alianta politica sau de guvernare cu PSD este exclusa in mandatul sau si al lui Vasile Blaga. "Sub mandatul nostru PNL si PSD nu vor mai face niciodata o alianta politica sau de guvernare, avem drumuri diferite si asa este bine sa fie.(...) In caz contrar, nu vom face altceva decat sa adancim neincrederea publica in fortele politice si in democratie cu efecte extrem de periculoase in viitor, inclusiv ascensiunea unor forte populist-extremiste", a afirmat Alina Gorghiu, la finalul sedintei care a marcat un an de la infiintarea noului PNL.