Partidul Social Romanesc va merge singur la alegerile locale si parlamentare viitoare, a declarat, marti, la Alba Iulia, presedintele PSRO, Mircea Geoana, cu prilejul lansarii oficiale a filialei judetene a acestei formatiuni politice, informeaza Agerpres.

Mircea GeoanaFoto: HotNews / DP

'Vom merge singuri la alegerile locale si parlamentare viitoare. In mod evident suntem un partid care are o ambitie evidenta si manifesta de a fi o forta politica consistenta. Nu mergem sa fim pe listele altcuiva, suntem pur si simplu in pregatirea unui moment in care PSRO va fi o forta de sine statatoare, puternica, influenta, la anul si anii care vin, pe partea de stanga a esichierului politic romanesc', a spus, intr-o conferinta de presa, presedintele PSRO.

Mircea Geoana a mentionat ca pana la 1 septembrie, din punct de vedere al reprezentarii teritoriale, PSRO va avea o acoperire nationala. Liderul PSRO a opinat ca sistemul traditional de partide din Romania este pe cale de prabusire, fiind un produs epuizat.

'Este evident ca asistam la un final de epoca. Sistemul traditional de partide din Romania este pe cale de prabusire, este un produs epuizat si, daca ne uitam la ultimul sondaj de opinie publicat in presa centrala ieri (luni - n.r.), 7% dintre romani mai au incredere in partidele politice din Romania. Este clar ca sistemul de partide traditional din Romania a ajuns practic la data de expirare. (...). Lumea simte nevoia de un alt mod de a face politica, de un alt mod de a construi partide politice si de o reprezentare care, intr-adevar, sa duca Romania mai departe', a declarat liderul PSRO.

Mircea Geoana se afla, alaturi de alti lideri ai partidului, intr-un turneu politic prin Transilvania si Banat.

PSRO a fost infiintat de Mircea Geoana si Marian Vanghelie si detine 12 parlamentari.