Biroul Permanent National al PSD a decis sa ceara convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului in perioada 24-25 august, pentru dezbatarea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis pe Codul Fiscal.

Pe 24 august se va discuta si vota reexaminarea in Senat, iar pe 25 in Camera Deputatilor, camera decizionala.

"La aceasta ora nu sunt motive sa modificam actul normativ, dar ministrul de Finante, asa cum este firesc, tine cont de cererea de reexaminare, este presedintele Romaniei si are tot dreptul sa faca lucrul acesta. Va discuta si cu BNR si cu toate celelalte institutii interesate pentru a prezenta inca o data o analiza temeinica din care sa reiasa sustenabilitatea modificarilor din Codul Fiscal si justetea lor", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat ca este "preocupat" de declaratiile guvernatorului Mugur Isarescu, care a afirmat ca pachetul de reduceri fiscale prevazut in Codul Fiscal "este inaplicabil", adaugand ca Ministrul de Finante va discuta din nou cu reprezentantii Bancii Nationale si va face o analiza.

Intrebat de afirmatiile dure ale lui Isarescu, Dragnea a raspuns: "Ma preocupa afirmatiile domnului Isarescu, numai ca o simpla declaratie, pe care o respect, care vad ca astazi este putin contrazisa de domnul Adrian Vasilescu, pe mine ma face sa cred ca cea mai buna varianta este aceea pe care am discutat-o astazi, ca ministrul de Finante sa discute cu toate institutiile interesate, inclusiv cu BNR, pe cifre, pe analize si pe prognoze financiare. Eu nu cred ca s-a adoptat modificarea Codului fiscal undeva, intr-o baie, acolo au fost specialisti care au lucrat la acest document, oameni din mediul de afaceri care se pricep, alti parteneri. Eu cred ca se sustine, primul-ministru a fost implicat serios in elaborarea noului Cod fiscal, au fost discutii foarte largi, analize, prognoze care ne-au aratat ca aplicarea noului Cod fiscal poate sa aduca foarte multe beneficii Romaniei si nu vreau sa cedam pur si simplu. Vrem sa avem o relatie corecta, dar nu putem sa cedam fara sa avem argumente serioase, dimpotriva, argumentele sunt de partea noastra".