Copresedintele liberal Alina Gorghiu i-a cerut, duminica, premierului Victor Ponta sa nu mai paseze Parlamentului responsabilitatea pentru situatia de la TVR si sa rezolve problema, aplicand meomorandumul pe care guvernul sau l-a semnat cu televiziunea publica in 2012.

"Fac un apel la guvern sa rezolve aceasta problema si sa nu o mai ignore ca pana acum. Victor Ponta va trebui, la un moment dat, sa inceteze sa manipuleze publicul spunand ca televiziunea publica se afla in subordinea Parlamentului si nu are treaba cu activitatea ei si ii cer sa ia acel memorandum pe care l-a semnat domnia sa in 2012 si sa-l puna in aplicare", a spus Gorghiu, la Calarasi, potrivit unei postari pe pagina sa de Facebook.

Liderul liberal mai sustine ca TVR a fost distrusa prin "inactiune guvernamentala", situatia inrautatindu-se de la an la an, astfel incat s-au acumulat datorii de peste 150 de milioane de euro, singura preocupare a guvernului fiind aceea de a controla televiziunea publica.

"Din pacate, guvernul lupta doar sa controleze politic TVR, nu sa-i rezolve problemele. (...) Nu cred ca ne putem permite razboaie intre persoane care sa fie in detrimenul cetateanului care se uita la aceasta televiziune. Si sunt convinsa ca daca reusim sa ne aplecam cu atentie si fara sa politizam acest subiect vom gasi si solutii intr-un viitor mai apropiat", a mai declarat Gorghiu.

Saptamana trecuta, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a instituit propriri pe conturile Societatii Romane de Televiziune (SRTv). Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut anul trecut venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate in aprilie de reprezentantii institutiei. Datoriile totale ale TVR se cifrau la 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.