Incep sa apara probleme intre PD si PLD. Democratii ii amana pe liberali-democrati cu semnaturile pentru motiunea de cenzura. Intentia PLD de a depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului nu este pe placul democratilor din Camera Deputatilor. Potrivit unor surse parlamentare convergente, PD-istii nu privesc cu ochi buni motiunea PLD, pentru ca nu au nici un avantaj. Mai exact, daca motiunea de cenzura este respinsa, ei vor fi tapii ispasitori si supararea "dirigintelui" Traian Basescu va creste. In cazul in care motiunea este votata si cade Guvernul Tariceanu, PLD se va bucura de tot succesul. In plus, PD-istii sunt suparati ca PLD le-a furat aproximativ trei procente la alegerile europarlamentare.

Motiunea de cenzura pe care liberal-democratii lui Stolojan vor sa o depuna are in prezent doar 102 semnaturi din 116, cate sunt necesare pentru a deveni valabil un astfel de demers. Printre cele 102 semnaturi se numara si cele ale senatorilor PD. Potrivit liberal-democratului Nicolae Vlad Popa, "toti senatorii PD si PLD au semnat textul".

Problema este insa la Camera Deputatilor, unde grupul PD condus de Cristian Radulescu nu a trimis deocamdata semanturile necesare pentru ca textul motiunii sa poat fi depus in Parlament. Deputatul PLD Cornel Stirbet a declarat pentru Hotnews.ro ca "deputatii au promis ca vor da semnaturile, dar acestea nu au ajuns. Avem pana in prezent 102 semnaturi si domnul Radulescu ne-a comunicat ca o sa semneze si deputatii democratii. Sunt convins ca este doar o chestiune de timp", a declarat Stirbet.

Conform unor surse parlamentare, Cristian Radulesc incearca "sa-i duca cu vorba" pe liberal-democrati, in realitate nevrand sa le trimita semnaturile. Contactat de HotNews.ro, Radulescu a declarat ca democratii au semnat textul, evitand insa sa spuna daca si deputatii au facut acelasi lucru.

Surse din ambele partide sustin ca relatiile dintre PD si PLD s-au racit dupa rezultatele la alegerile europaralemntare si referendum. Dupa ce Traian Basescu i-a certat, democratii si-au exprimat nemultumirea la adresa PLD, care in opinia lor le-a furat din electorat. Demersul PLD privind depunerea unei motiuni de cenzura ii nemultumeste si mai mult pe democrati, pentru ca indiferent de rezultat, ei risca sa cada si mai tare in dizgratia presedintelui Traian Basescu.