Mircea Cosma, trimis in judecata pentru fapte de coruptie si urmarit penal in dosarul lui Iulian Hertanu pentru sprijinire a unui grup infractional organizat si folosirea influentei, revine in functia de presedinte al Partidului Social Democrat (PSD) Prahova, din care s-a autosuspendat in luna februarie 2014, transmite Agerpres.

Mircea Cosma, retinut de procuroriFoto: Captura TVR

Senatorul Daniel Savu, care a detinut functia de presedinte interimar al organizatiei judetene, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca Mircea Cosma a informat conducerea nationala a partidului ca renunta la autosuspendarea din functia de presedinte al PSD Prahova.

"Domnul Cosma astazi (vineri - n.r.) a comunicat ca renunta la autosupendarea din functia de presedinte. In aceste conditii, functia de interimar pe care o detineam eu nu mai poate functiona. Eu revin pe functia de prim-vicepresedinte judetean", a precizat Savu.

Acesta a explicat faptul ca, la momentul autosuspendarii sale, Cosma a invocat problemele de sanatate, el spunand acum ca se simte bine si poate conduce organizatia.

"Domnul Cosma s-a autosuspendat in februarie 2014 pe probleme de sanatate. Era in spital si foarte bolnav. Acum a spus ca si-a revenit cu sanatatea si poate sa conduca organizatia si cu totii am fost de acord", a declarat Daniel Savu.

Senatorul a adaugat ca, in toamna, va candida la functia de presedinte al PSD Prahova.

Mircea Cosma a fost trimis in judecata, in aprilie 2014, intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA Ploiesti, in care au mai fost deferiti justitiei fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, omul de afaceri Razvan Alexe si Daniel Adrian Alixandrescu, angajat al Consiliului Judetean Prahova.

In acest dosar, Mircea Cosma este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

In luna februarie 2014, Mircea Cosma a fost retinut de procurori si prezentat ICCJ cu propunere de arestare preventiva, instanta suprema dispunand cercetarea sa in libertate sub control judiciar.

La scurt timp de la retinerea sa, el a avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce i s-a facut rau, acuzand probleme cardiace si fiind internat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, la Sectia de Cardiologie.

Ulterior, in februarie 2015, procurorii DNA Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Mircea Cosma intr-un nou dosar, respectiv in dosarul in care este cercetat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Cosma de sprijinire a unui grup infractional organizat si folosirea influentei, el fiind cercetat sub control judiciar si avand interdictia de a-si desfasura functia de presedinte al CJ Prahova.

In acelasi dosar mai sunt vizati, printre altii, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma.