"E bine ca avem Codul de Procedura fiscala, dar e rau ca nu avem Codul Fiscal. Avem caruta, nu avem caii, dar poate asa se lucreaza nemteste, sau romaneste", a declarat marti Victor Ponta cu referire la deciziile presedintelui Iohannis de a promulga Codul de procedura fiscala si de a retrimite la Parlament Codul Fiscal. Ponta a mai spus ca "pina la 1 septembrie vom avea si Codul Fiscal printr-o formula constitutionala".

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul afirma, in legatura cu cererea de reexaminare a Codului Fiscal, transmisa vinerea trecuta Parlamentului de presedintele Klaus Iohannis, ca "O decizie 100% politica gresita afecteaza dezvoltarea noastra. Codul Fiscal fusese votat de toata lumea, avea stabilitate politica. E un document bun, pana in septembrie vom avea o solutie."

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Codul de procedura fiscala si Legea privind anularea unor obligatii fiscale - legea amnistiei fiscale.

Seful statului nu a promulgat Codul Fiscal si a cerut vinerea trecuta Parlamentului reexaminarea acestuia, avertizand ca masurile incluse in aceasta lege "ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale".