Presedinta Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, afirma ca Guvernul este obligat sa tina cont de votul dat de Parlament asupra noului Cod fiscal si a facut un nou apel la parlamentarii PNL sa nu se mai opuna in mod "politicianist" acestui lucru.

Rovana PlumbFoto: Agerpres

"Modificarile de fiscalitate s-au bucurat in Parlament de o sustinere cvasiunanima. Si tocmai de aceea masurile care sunt cuprinse in Codurile fiscale trebuie sa fie promovate. Guvernul Ponta este obligat sa tina cont de votul dat de catre Parlament, si nu de optiunile politice. Tocmai de aceea, Guvernul Ponta are toata legitimitatea deciziilor, plecand de la o ordonanta la asumarea raspunderii in Parlament, sa promoveze si sa implementeze masurile cuprinse in Codul fiscal", a declarat Rovana Plumb duminica, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Ea a criticat pozitia liberalilor din ultimele zile fata de Codul fiscal si le transmite acestora ca atitudinea PNL nu face altceva decat "sa riste un moment favorabil important, economic si social al Romaniei, cel mai important din cei 11 ani".

Rovana Plumb a adaugat ca "este incredibil tupeul politicianist al celor din noul PNL, care-si reneaga propriul vot dat in Parlament".

"Va prezint astazi o lista care este publica si care apare pe site-ul Camerei Deputatilor. Este vorba de o lista cu toti parlamentarii PNL care au votat pentru adoptarea codurilor fiscale. O vom afisa si noi pe site-ul partidului, pentru ca este o lista care contine numele tuturor membrilor PNL, care trebuie sa fie cunoscuta de catre cetateni, si care au votat pentru adoptarea Codurilor fiscale. 85 dintre cei 86 de parlamentari PNL prezenti in Parlament la adoptarea Codurilor fiscale au votat 'pentru'", a spus Plumb, precizand ca Alina Gorghiu, copresedinte al liberalilor, nu a fost prezenta la vot, dar "a declarat foarte clar inainte de votarea Codurilor fiscale ca PNL va vota 'pentru'".

Plumb a subliniat ca, potrivit datelor economice, Romania este pregatita sa poata sa adopte masurile cuprinse in Codurile fiscale.

"Acest Cod fiscal pregateste terenul pentru ca Romania, in anul 2016, sa inregistreze o crestere economica mai mare de 5%. (...) Romania este intr-un moment foarte bun de crestere economica iar Codurile fiscale reprezinta sansa Romaniei de a merge in continuare pe dezvoltare. Orice intarziere in aprobarea acestor coduri poata sa compromita competitivitatea Romaniei. (...) Celor care se gandesc sa faca opozitie la aceste masuri extrem de benefice pentru romani le pasa doar de interesul personal si de jocuri politice. (...) Le spunem si noi, facand un ultim apel la ratiune si responsabilitate: doamnelor si domnilor pedelisti si penelisti, nu va mai bateti joc de Romania!", a completat presedinta-interimar a PSD.

Intrebata in ce mod, prin ordonanta sau asumarea raspunderii, se gandeste actuala guvernare sa implementeze masurile cuprinse in noul Cod fiscal, Plumb a precizat ca o decizie va fi luata in urma consultarilor din cadrul coalitiei si din PSD.

"Toate aceste decizii vor fi luate numai in urma consultarilor cu colegii nostri de partid si in cadrul coalitiei. In momentul in care vom sti ce avem de facut in urma acestor consultari, vom spune ce decizii va putea lua Guvernul. (...) Nu excludem o sesiune extraordinara a Parlamentului, dar, repet, cea mai buna decizie va fi luata in urma consultarilor. In principiu, maine va fi sedinta a coalitiei", a declarat presedinta-interimar a PSD.

  • Rovana Plumb: Le-am solicitat colegilor din PSD sa ma sustina in continuare

Presedinta Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a precizat ca a discutat cu colegii din conducerea partidului in sensul sustinerii sale pentru asigurarea in continuare a interimatului la sefia formatiunii, adaugand ca social-democratii trebuie sa se manifeste in continuare ca o echipa unita, transmite Agerpres.

"Este vorba doar de o pozitie de presedinte interimar. Desigur ca sunt foarte multi colegi care fac parte din Comitetul Executiv National care au toate calitatile si sunt indreptatiti sa poata sa ocupe aceasta functie. Dupa cum am mai spus, sunt un om al echipei si i-am rugat pe colegii mei, dat fiind faptul ca mi-am angajat aceasta responsabilitate, sa ma sustina sa putem sa mergem mai departe. Asa cum stim, uniti in momentele cele mai dificile, cu o guvernare puternica, sustinuta de o coalitie solida, cu un lider incontestabil, care este Victor Ponta, premierul Romaniei", a declarat Rovana Plumb, duminica, intrebata intr-o conferinta de presa daca mai sunt alti colegi care ar dori sa candideze la sefia interimara a PSD, in afara de ea si de Liviu Dragnea.

Rovana Plumb a spus ca nu cunoaste, in acest moment, sa fie alti candidati la sefia interimara a PSD si ca nu a discutat cu Liviu Dragnea pe acest subiect.

"Domnul Dragnea nu mi-a comunicat si nu am avut o discutie privind intentia domniei sale de a candida. Pana-n acest moment", a mai declarat presedinta Consiliului National al PSD.