CCopresedintele Partidului National Liberal, Vasile Blaga, a declarat sambata, la Targu Mures, ca problema construirii unei mari moschei la Bucuresti ar fi una "tipic Victor Ponta", el aratand ca aceasta chestiune ar fi mult mai complicata decat pare la prima vedere si ca ar fi un troc, relateaza Agerpres.

"Din nou o problema tipic Victor Ponta. (...) Problema acestei moschei este mult mai complicata decat pare la prima vedere intrucat se pune problema nu ca se construieste o moschee mare in Bucuresti, ci ca va fi un centru de studii pentru peste 6.000 de studenti. Or, vedeti ce se intampla peste tot in Europa in aceasta situatie. Credem ca este un troc - sper ca nu a tinut de operatia la picior a lui Ponta, pe unde si-a practicat-o - nici nu cred faptul ca (daca) nu se va construi, cum am auzit in diferite medii, va duce la o inrautatire a relatiilor noastre cu Turcia", a sustinut Blaga.

El a spus ca statul roman, dimpotriva, nu a pus nicio conditie statului turc in privinta unor eventuale constructii in Turcia, "cum nici dansii, nici cand am platit tribut sute de ani, nu ne-au pus astfel de conditii".

"Eu cred ca acolo unde - si sunt 70.000 de credinciosi musulmani, care chiar de ieri au cea mai mare sarbatoare si le doresc "La multi ani!", tot ce e mai bun pe lumea asta - ei au acolo unde locuiesc moschei si toate conditiile pentru a-si practica religia", a comentat Vasile Blaga.