Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, s-a intrebat de ce trebuie sa fie Romania, alaturi de Germania, singurul stat din Europa care respecta un deficit de 1%, in conditiile in care "limita deficitului, conform tratatelor, este de 3%"

"Doar pentru ca Basescu a negociat asta impotriva intereselor Romaniei?", s-a intrebat liderul PSD, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal.

"Suntem statul membru care alaturi de Germania ne mentinem in aceasta cota de deficit si chiar sub", a spus ea, caracterizand drept "penibil jocul dublu pe care il face PNL".

Rovana Plumb l-a acuzat pe Catalin Predoiu ca "preia invataturile lui Basescu, care in 2009 spunea ca nu vom intra in criza economica", pentru ca imediat dupa aceea sa taie salariile.

"Nu primim lectii de la cei care vor revenirea la guvernare a marilor apostoli ai taierilor de pensii si salarii", a subliniat ea, precizand ca PSD ia in calcul o sesiune extraordinara a Parlamentului "undeva in august".

Gabriela Firea (PSD): Liberalii stimuleaza o noua criza in Romania

PSD il acuza, prin vocea purtatorul de cuvant Gabriela Firea, pe presedintele Klaus Iohannis, care a trimis parlamentului spre reexaminare Codul Fiscal, ca stimuleaza o noua criza in Romania.

"Pasul inapoi facut de liberali, prin care par sa il fi influentat si pe presedinte, arata un partid lipsit de directie si, mai ales, lipsit de viziune cu privire la interesele Romaniei. Acest tip de lasitate este caracteristica acelora care au decis sa taie salarii si ajutoare sociale, sa inchida spitale, sa impoziteze pensiile mici, in loc sa vina cu masuri pentru stimularea economiei si sa taie banii clientelei", potrivit unui comunicat al Gabrielei Firea.

TSD: Iohannis vrea sa genereze si in Romania o criza

In aceiasi termeni este acuzat si de purtatoare de cuvant a tineretul social-democrat Claudia Tapardel, care spune ca presedintele Iohannis vrea generarea unei crize economice.

"Intr-o perioada cand Grecia se confrunta cu o criza fara precedent, presedintele Iohannis vrea sa genereze si in Romania o criza. Si pentru ca una politica nu este posibila datorita stabilitatii majoritatii parlamentare, incearca acum varianta crizei economice - respingerea Codului Fiscal este doar <> catre acest obiectiv, ca sa-l citez pe dl Iohannis. Si nu cred ca e genul de pas pe care il visau cei care l-au votat in alegerile prezidentiale...", potrivit unui comunicat al TSD.