Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, fost ministru delegat al energiei, afirma, intr-o postare pe blog, ca este nevoie cat mai repede de organizarea unui congres care sa "stabilizeze principalele functii in partid", alaturandu-se astfel pozitiei exprimate de Liviu Dragnea. Nita, care este si presedintele PSD Brasov, critica volalat instalarea Rovanei Plumb in functia de presedinte interimar: "Nu imi doresc sa ajungem in situatia altor partide (vezi PDL sau noul PNL) in care presedintele este lasat mostenire".

Constantin NitaFoto: AGERPRES

"Care este profilul unui presedinte puternic? Un presedinte care sa fie independent de anumite forte extra partinice, care sa negocieze aliantele cu celelalte partide cu competenta si inteligenta, care sa se consulte cu primul-ministru, nu sa fie condus de acesta in luarea deciziilor politice, care sa monitorizeze activitatea ministrilor, care sa sprijine colegii de partid si sa-i ajute in realizarea obiectivelor politice", scrie Constantin Nita in postarea publicata pe blog.

Vicepresedintele PSD mai spune ca le-a cerut colegilor sa discute despre "posibilitatea ca viitorul presedinte sa nu mai detina o functie administrativa". "Cred ca acest lucru ne-ar scuti de multe atacuri de imagine si ne-am putea concentra mai eficient resursele umane", explica Nita.

Reamintim ca PSD urmeaza sa stabileasca, saptamana viitoare, in cadrul Comitetului Executiv, for largit de conducere format din 57 de membri intre care si liderii de filiale, daca se va organiza un Congres in toamna sau daca interimatul Rovanei Plumb, votata in unanimitate in functia de presedinte interimar, se va prelungi pana dupa alegerile din 2016. Liviu Dragnea sustine ideea convocarii unui Congres, anuntand ca ar putea candida la functia de presedinte. Fostul presedinte, Victor Ponta, care a demisionat cu o zi inainte sa fie pus oficial sub acuzare in dosarul Sova, nu sustine organizarea unui Congres, pe motiv are cum nevoie de unitate.