Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca s-a hotarat ce va face in privinta unei eventuale candidaturi pentru postul de presedinte interimar al PSD, dar ca va anunta "cand hotareste el". Dragnea a avut o intalnire cu Victor Ponta la sediul PSD, iar premierul s-a referit la ei doi ca la "doi membri simpli" ai partidului.

Livu DragneaFoto: Agerpres

La aceasta intalnire informala au fost prezenti si Rovana Plumb, presedintele interimar, si secretarul general al partidului, Andrei Dolineaschi.

Dragnea spunea miercuri, la finalul sedintei de Birou Permanent al PSD in care Rovana Plumb a fost aleasa, in unanimitate, presedinte interimar pana la Comitetul Executiv, ca in urmatoarele zile se va decide ce vrea sa faca in privinta conducerii partidului, sugerand ca fie candideaza, fie garanteaza pe cineva, fie se retrage.

Victor Ponta a spus joi, dupa intalnirea cu Dragnea, ca cei doi vor ramane prieteni si colegi "peste o saptamana, si peste un an, si peste zece ani" si se vor "bate pentru PSD". Ponta si Dragnea au plecat impreuna, in aceeasi masina, de la sediul PSD.

In urma demisiei lui Victor Ponta din fruntea partidului, Liviu Dragnea a declarat ca a fost lasat "un loc gol" de presedinte interimar pe care Comitetul Executiv ar trebui sa decida, prin vot, cine il ocupa. Comitetul Executiv urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, dupa ce miercuri Rovana Plumb a fost aleasa, in unanimitate, presedinte interimar, insa doar pana la Comitetul Executiv.

Dragnea si-a exprimat miercuri seara speranta, in fata jurnalistilor, ca PSD "este un partid viu".

"Eu tot sper ca PSD a ramas un partid viu, in care ai dreptul la opinie, in care poti sa spui ce gandesti. Trebuie sa ma gandesc serios daca mai garantez pentru cineva in conducerea partidului, am avut nenumarate discutii cu enorm de multi colegi. Iau in calcul sa ma gandesc serios la ce au spus unii colegi, sa ma hotaresc ce vreau sa fac eu in ceea ce priveste conducerea partidului, sa vad care e cea mai buna varianta pentru partid" a spus el.

Tot miercuri, legat de faptul ca Liviu Dragnea se opune numirii "din oficiu" a Rovanei Plumb presedinte interimar si forteaza un CEx, Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD si socrul presedintelui, a spus ca Dragnea nu are nicio calitate in partid, potrivit statutului, astfel ca functia de coordonator politic nu inseamna nimic.

"Incerc sa fiu calm...Functia de coordonator politic nu mi-am cumparat-o de la librarie", i-a raspuns Dragnea, tot prin intermediul presei, lui Sarbu.