Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a precizat, joi, la sediul PSD, ca nu i-a cerut nimeni sa demisioneze de la Ministerul Muncii pentru a se ocupa de partid, sustinand ca au existat doar doua opinii in acest sens, la sedinta de miercuri a Biroului Permanent National, potrivit Mediafax.

Rovana Plumb a declarat ca au fost doar doua opinii exprimate in cadrul Biroului Permanent de miercuri, insa niciun social-democrat nu i-a cerut in mod expres sa renunte la Ministerul Muncii pentru a se ocupa de partid. Ea a adaugat ca le va cere colegilor sa o sustina la viitoarea sedinta a Comitetului Executiv al PSD si ca importanta este unitatea partidului.

Intrebata daca se asteapta ca la CEx al PSD sa fie mai multe candidaturi, Rovana Plumb a raspuns: "Nu stiu, vom vedea atunci. Nu stiu sa va spun".

"Am sa ii rog pe colegii mei sa ma sustina pentru ca impreuna sa mergem si sa ne atingem toate obiectivele politice pentru romani. Cred ca este vorba de asumarea unor responsabilitati ca urmare a unor activitati depuse de 21 de ani in partid", a mai spus Plumb, citata de Digi24.

Plumb a facut aceste precizari dupa ce miercuri presa a relatat ca doi colegi i-au solicitat sa faca un pas in spate de la ministerul Muncii daca este aleasa presedinte interimar, pentru a se putea ocupa de partid.

Rovana Plumb a fost aleasa in unanimitate presedinte interimar in sedinta de Birou Permanent National de miercuri, pana la Comitetul Executiv PSD ce va avea loc miercurea viitoare.