"Trebuie un Comitet Executiv, se face un Comitet Executiv saptamana viitoare, care stabileste calea de urmat. De ce atata furtuna intr-un pahar cu apa? Nu am inteles" a afirmat Liviu Dragnea luni la finalul sedintei de coalitie de la sediul PSD, dupa ce daduse de inteles la inceputul zilei ca are o pozitie diferita fata de cea a Rovanei Plumb cu privire la interimatul pentru functia de presedinte. "Nu am adus eu partidul in aceasta situatie ambigua" a mai spus Dragnea jurnalistilor. El a atras atentia colegilor de partid care au transmis comunicate in care afirma ca nu este nevoie de congres ca "nimeni nu vrea congres", el referindu-se la Comitet Executiv.

"Ma intereseaza ca Victor Ponta in final sa fie gasit nevinovat. Tin mult la Victor Ponta, am lucrat atatia ani impreuna si sper sa fim impreuna in continuare", a mai spus Dragnea.

Intrebat daca, in prezent, Rovana Plumb este presedintele interimar al PSD, Dragnea a spus: "Am discutat de atatea ori subiectul acesta, nu mai vreau sa facem analiza pe Statut. CEx-ul va hotari calea de urmat, este important. Rovana Plumb este presedinta Consiliului National, are atributii clare stabilite prin Statut, a avut de la Victor Ponta o delegare de atributii corecta. Pana miercurea viitoare¬", a spus coordonatorul politic al PSD.

"Am vazut in cateva comunicate ale unor colegi ca se tot vorbeste de ideea ca nu e nevoie de congres. Nu a cerut nimeni congres. Si eu ii sfatuiesc pe toti sa nu mai spuna ca nu vrea nimeni congres, pentru ca chiar nu vrea nimeni congres. Nu e nevoie de un congres. Cel mai rau lucru pentru partid ar fi sa se organizeze un congres pentru ca s-ar naste foarte multe tulburari, in vara sau in toamna aceasta, cand PSD-ul nu are nevoie de asa ceva. PSD va gasi categoric calea prin care sa-l sustina pe Victor la Guvern si, pe de alta parte, sa poata sa functioneze coerent si sa aiba capacitatea, conducerea partidului, sa dea incredere tuturor membrilor si alesilor locali din PSD si parlamentarilor, avand in vedere ca mai e putin si incepe sesiunea parlamentara" a spus el, dupa ce mai multi membrii PSD au transmis comunicate in care isi afirma sustinerea pentru Victor Ponta si afirma ca nu este nevoie de congres, comunicate care au venit dupa declaratiile lui Dragnea de la inceputul zilei.

"Este un adevar stiut demult in partid. In PSD s-a lucrat tot timpul in echipa. Imi aduc aminte ca am facut echipa cu Victor Ponta vreo cinci ani si jumatate si nu a fost foarte rau", a mai declarat coordonatorul politic al social-democratilor.

La lucrul in echipa s-a referit si Rovana Plumb.

"Toate lucrurile s-au lamurit. Vom avea Birou Permanent National miercurea aceasta, la ora 15.00, iar saptamana viitoare va fi convocat Comitetul Executiv tot in ziua de miercuri", a precizat Plumb.

Intrebata daca in acest moment este presedinte interimar al PSD, Rovana Plumb a raspuns: "Conform statutului in baza caruia s-a emis decizia de conducere interimara in persoana presedintelui Consiliului National, da. Biroul Permanent a fost consultat inca de acum trei saptamani, cand a intrat in vigoare decizia emisa de catre presedintele partidului".

Plumb a mai sustinut ca declaratiile pe care le-a facut Liviu Dragnea, care a contrazis-o pe tema interimatului la sefia PSD si a solicitat cat mai repede Comitetul Executiv, arata ca acesta se preocupa de situatia partidului. "Vreau sa va asigur ca lucram in echipa asa cum am lucrat si pana acum".