Basescu l-a atacat, duminica, la B1, pe procurorul care-l ancheteaza pe premier. Fostul presedinte a sustinut ca Romania are “o legislatie subreda care poate face ca un procuror, fie el si stagiar, sa puna guvernul in pozitia de a fi demis, ceea ce nu are nimic in comun cu statul de drept. Sigur, procurorul acela probabil e un procuror proaspat venit la DNA, care a primit instructiuni cum sa darame guverne.”

Traian Basescu a sustinut, intr-o interventie telefonica la B1, ca “daca am ajuns in tara in care procurorii darama guverne, putem sa punem lacatul pe democratie [...] Maine, orice guvern poate fi daramat pe simpla prezumtie de vinovatie a unui procuror, dar inca n-are girul unui judecator sa spuna ca este vinovat”. Fostul presedinte a avertizat ca “cei care cred ca institutiile pot suplini forta opozitiei sau forta puterii se inseala amarnic. Eu prevad ca cei care cred in astfel de lucruri vor fi ei, mai devreme sau mai tarziu, in catuse”.

Ziarul Adevarul a scris ca Jean Uncheselu este unul dintre procurorii tineri ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ajungând în structura centrală a instituţiei în aprilie 2014, când CSM a aprobat detaşarea de la Parchetul Judecătoriei Craiova. (Vezi aici mai multe informatii despre procuror)

Basescu a mai declarat, duminica seara, ca “niciodata, in timpul de ostilitate, si cu Tariceanu, si cu Ponta, nu mi-a trecut prin cap sa folosesc altceva decat mijloace politice in disputele cu premierii. Niciodata institutiile impotriva lor.”

Nu este pentru prima data cand Traian Basescu il apara pe Ponta. La inceputul lunii iulie, fostul presedinte sustinea, intr-un interviu pentru Gandul Live, ca acuzatia de conflict de interese la adresa lui Victor Ponta pentru numirea lui Dan Sova in functie de ministru este “fortata” si se declara ingrijorat de “usurinta cu care poti sa faci sa cada un guvern”.

"Sa vii sa spui ca in baza acelor afaceri a fost numit ministru dl Sova de catre Victor Ponta ca rasplata pentru afacerile din 2007 - 2008 sa creezi conflictul de interese mi se pare o exagerare. Nu mi se pare ca se poate forta atat de mult definitia conflictului de interese incat sa ceri ridicarea imunitatii primului ministru", a spus fostul presedinte, invitat la Gandul Live.