Presedintele de onoare al PSD considera ca demisia lui Victor Ponta din fruntea PSD reprezinta "o greseala", intr-o declaratie pentru Gandul.info in care afirma ca primul ministru nu s-a consultat cu conducerea partidului.

"Era firesc ca el sa aiba intai un dialog cu conducerea colectiva a partidului si sa urmeze aceasta decizie personala printr-o consultare, ceea ce n-a facut-o si nu este bine. Fara indoiala este o greseala din partea lui Victor Ponta. Era firesc sa existe o deliberare, cel putin in executivul sau, nu a fost bine, nu a fost bine", a declarat Ion Iliescu, pentru Gandul.

In opinia fostului presedinte, este vorba despre "un moment de cumpana" atat pentru Ponta cat si pentru "conducerea partidului care ar trebui sa reflecteze asupra modului in care va actiona in continuare".

"Nu, nici vorba, sunt deja ani care ma despart ca generatie, dar sunt alaturi de partid si conducerea sa, sunt sigur ca se vor gasi solutii pentru a iesi din acest moment de cumpana. Trebuie neaparat sa fie un forum de dezbatere a acestei situatii, prima data in conducerea restransa si apoi intr-un forum mai larg. Nu stiu daca o sa fie nevoie de Congres, este o chestiune care trebuie deliberata in cadrul Comitetului Executiv. Nu mi-a spus nimic Ponta", mai spus acesta.