Vicepresedintele PSD Nicolae Banicioiu a declarat, duminica, ca nu pot fi discutii despre convocarea unui congres al partidului, pentru ca premierul Ponta nu a demisionat, ci este vorba despre "prelungirea interimatului", menita sa protejeze PSD, potrivit Mediafax. "In PSD nu avem de ce sa discutam despre un Congres. Victor Ponta nu a demisionat. Este vorba de o prelungire a interimatului, menita sa protejeze partidul. Nu poate exista un Congres pana la clarificarea situatiei din Justitie a lui Victor Ponta", afirma Banicioiu.

Nicolae BanicioiuFoto: Agerpres

Nicu Banicioiu, care este si ministru al Sanatatii si-a exprimat increderea in "fortele lui Victor Ponta, ca premier".

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere" in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie.

Decizia a fost anuntata in contextul in care Victor Ponta este asteptat la DNA, dupa intoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Ponta spune ca, daca nu va avea nicio solutie in justitie, care sa ii ateste nevinovatia, "pana la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio functie si va "lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid".

Congresul extraordinar al PSD poate fi convocat, in situatii deosebite, de catre Consiliul National, Comitetul Executiv, grupurile parlamentare sau cel putin 16 organizatii judetene.

Potrivit articolului 136 din statutul partidului, Congresul Extraordinar al PSD se convoaca la solicitarea Consiliului National, a Comitetului Executiv National, Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele doua Camere sau a cel putin 16 Consilii judetene ale organizatiilor PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcatuit din delegati alesi de catre Conferintele extraordinare ale organizatiilor judetene si a municipiului Bucuresti, conform Normei de reprezentare prevazuta in prezentul Statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoaca pentru exercitarea atributiilor statutare, precum si pentru urmatoarele situatii: in cazul organizarii alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidentiale, la termen sau anticipate, pentru pregatirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; in situatii deosebite.