Klaus Iohannis s-a aratat foarte impresionat de drumul pe care il fac tinerii de la Chisinau la Bucuresti, exprimandu-si convingerea ca oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului se vor regasi intr-o buna zi in Uniune si in comuniune. Presedintele regreta ca nu este in tara, pentru a ii primi pe acestia la Palatul Cotroceni. "Sunt foarte impresionat de drumul pe care il fac tinerii de la Chisinau la Bucuresti. Din pacate, nu voi fi in tara si nu ii pot intampina la Palatul Cotroceni, dar fiti convinsi ca mi-ar fi facut o reala placere", a scris, duminica, pe Facebook, presedintele Klaus Iohannis, referindu-se la cei circa 1.000 de tineri care au pornit, in 5 iulie, din Chisinau spre Bucuresti, dupa Marea Adunare Nationala, mergand pe jos intr-o incercare de a reface "Marsul lui Stefan cel Mare".

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

"Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toata forta unei generatii care se simte profund europeana, ca drumul nostru are o destinatie comuna. Vom dovedi tuturor ca, oricat de mult efort va trebui sa depunem si oricat va dura, ne vom implini visul de a fi impreuna in Europa. Sunt convins ca oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului se vor regasi intr-o buna zi nu doar in Uniune, ci si in comuniune. Va multumesc pentru efortul vostru!", a mai scris seful statului.

Aproximativ o mie de tineri din Republica Moldova au trecut Prutul, sambata, pe podul feroviar de la Ungheni, refacand simbolic "Podurile de Flori" si fiind asteptati cu flori si colaci de romani din mai multe judete ale tarii, potrivit Mediafax.

Tinerii - aproximativ o mie - au ajuns, sambata, la Punctul de Trecere a Frontierei cu Romania de la Ungheni, dupa ce au pornit, in 5 iulie, din Chisinau spre Bucuresti, dupa Marea Adunare Nationala, mergand pe jos intr-o incercare de a reface "Marsul lui Stefan cel Mare".

Mai multe organizatii care sprijina Unirea au pus la dispozitia iesenilor care au dorit sa participe la refacerea simbolica a "Podurilor de Flori" transport gratuit pana la punctul de trecere a frontierei si inapoi.

Astfel, acolo s-au adunat mii de persoane din mai multe judete ale tarii, precum Botosani, Vaslui, Iasi, dar si Alba si Harghita, care i-au intampinat pe tinerii ce au trecut Prutul cu flori si colaci.

Acestia au scandat pentru Unire si pentru desfiintarea "hotarului de la Prut", manifestarile continuand pana dupa-amiaza cu o serie de evenimente artistice organizate pe o scena improvizata.

Tinerii care au trecut granita au plecat, duminica dimineata, spre Bucuresti, unde isi propun sa mearga, impreuna cu romanii care sustin cauza unirii Romaniei cu Basarabia, la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere presedintelui Romaniei sporirea eforturilor pentru reintregirea nationala.

Prima intalnire din Bucuresti este programata pentru ora 14:00, in Piata Universitatii, insa organizatorii marsului ii indeamna pe romani sa ii astepte pe basarabeni in toate garile din drumul spre Bucuresti. Trenul a plecat din Iasi, duminica, la ora 6:00.

"Acesti tineri poarta in suflete flacara dorintei de Unire si au nevoie de tot sprijinul romanilor pentru a o duce aprinsa la Cotroceni", a declarat George Simion, presedintele Actiunii 2012, unul dintre ONG-urile care au organizat acest eveniment.