Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, a declarat ca nu considera ca Europa promoveaza o societatea fara Dumnezeu, contrazicandu-l astfel pe Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Pimen Suceveanul a afirmat, marti, intr-o discutie cu un grup de credinciosi ca Europa reprezinta un pericol pentru Romania, din cauza faptului ca promoveaza o societate fara Dumnezeu. Atat Ecaterina Andronescu cat si Pimen Suceveanul au participat, marti, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofte.

“Eu nu cred ca Europa promoveaza o societatea fara Dumnezeu. Eu nu cred ca ar trebui sa blamam credinta, credinta o avem in sufletele noastre si suntem asa cum am fost crescuti, cum am fost educati. Putem fi credinciosi, putem fi atei, din punctul meu de vedere, credinta nu se blameaza, este in interiorul fiecaruia dintre noi, indiferent ca suntem ortodoxi sau cataloci.”, a declarat pentru Hotnews Ecaterina Andronescu, intrebata fiind ce parere are despre afirmatia a Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.

La aceeasi ceremonie, IPS sa a mai declarat ca "Grecii sunt oameni intelepti. De ei au nevoie si europenii, si americanii... si Putin", intrebat fiind cum apreciaza rezultatul referendumului din Grecia, potrivit B1 TV.

Nu este prima declaratie prin care Arhiepiscopul contrazice valorile occidentale. Aceasta a sustinut, in februarie, in timpul Pastoralei de Paste, ca Educatia pentru sanatate promoveaza pacatul desfaranarii. El considera ca prin aceasta disciplina elevii primesc si “invataturi nesanatoase” pentru viata lor.

"Invataturi cu titlul Educatia pentru sanatate, educatie care in realitate promoveaza, incurajeaza pacatul desfranarii, lucru care nu se intampla in scoala niciunei alte religii necrestine", considera IPS, potrivit stiripesurse.ro.

Reamintim faptul ca, in 2012, Inalta Curte de Casatie si Justie a emis o hotarare definitiva prin care Pimen Suceveanul a fost declarat colaborator al Securitatii.