Senatorul PSD Alexandru Cordos si-a pierdut apartamentul, cumparat de la Primaria Cluj, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel prin care imobilul a fost retrocedat fostului proprietar. In luna aprilie, familia Cordos a a fost nevoita sa paraseasca apartamentul, dupa ce Curtea de Apel a respins contestatia in anulare depusa de Primaria Municipiului Cluj, institutie cu care Gheorghita si Katalin Cota s-au luptat in instanta timp de 4 ani pentru restituirea apartamentului detinut de senatorul PSD, scrie Clujjust.ro

  • Sotia senatorului, Mihaiela Cordos, a fost trimisa in judecata de DNA in stare de arest la domiciliu pentru trafic de influenta. Procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cerecetarilor in cazul lui Alexandru Cordos si a Andreei Cordos, fiica celor doi, potrivit Agerpres.

In 2006, Gheorghita si Katalin Cota au depus actiune impotriva Primariei Cluj la Tribunal, dupa ce institutia condusa de fostul premier Emil Boc a respins cererea de restituire. 4 ani mai tarziu, Tribunalul Cluj a decis sa anuleze dispozitia de respingere a cererii depuse de reclamanti si a dispus restituirea apartamentului din Cluj Napoca, cu mentiunea ca Gheorghita si Katalin Cota sa-i plateasca senatorului suma de 4.000 de lei, reprezentand bani investiti in intretinerea locuintei. Dupa alti 3 ani, Curtea de Apel a respins ca nefondat recursul Primariei Cluj si a mentinut sentinta data de judecatorii tribunalului.

In 20 octombrie 2014, judecatorii au respins contestatia in anulare formulata de insitutie si au mentinut decizia pronuntata anterior.

In ultima declaratie de avere a parlamentarului este consemnatul faptul ca apartamentul a fost instrainat prin hotarare judecatoreasca, iar acesta a primit suma de 7.000 de euro de la proprietarul de drept al apartamentului pentru investiile facute de senator de-a lungul timpului.

Familia Cordos s-a mutat recent in casa de vacanta pe care o detine in comuna Feleacu, localitate situata langa Cluj-Napoca.

Sotia senatorului Mihaiela Cordos a fost trimisa in judecata, in stare de arest la domiciliu, de catre DNA, pe 23 iunie, pentru trafic de influenta. Pentru Alexandru Cordos si fiica lor, Andreea, au procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuare cerecetarilor, potrivit Agerpres.