Senatorii Lucian Iliescu (PNL) si Ioan Iovescu (PP-DD) s-au inscris in UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea, astfel ca numarul senatorilor acestei formatiuni a ajuns la 59, de la 15 cati au fost initial in urma alegerilor din 2012.

Acestia vor activa in grupul parlamentar PSD, anunta UNPR intr-un comunicat citat de Agerpres.

Lucian Iliescu este urmarit penal de DNA din 10 iunie, alaturi de deputatul Marin Anton, cei doi fiind acuzati de interventii pentru castigarea de catre firmele fiului lui Iliescu a unor licitatii organizate de Primaria Giurgiu, privind vanzarea unui teren si constructia Pietei Agroalimentare din municipiu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul senatorului Lucian Iliescu, primar al municipiului Giurgiu la data faptelor, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu, in forma continuata (doua acte materiale), conflict de interese, in forma continuata (doua acte materiale) si instigare la folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se arata intr-un comunicat din 10 iunie.

In ceea ce il priveste pe Ioan Iovescu, acesta era deja membru afiliat al grupului PSD, grupul in care activeaza parlamentarii UNPR.