Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a beneficiat la instalarea la sefia SIE de votul zecilor de liberali care in urma cu trei ani l-au dat jos de la Guvern, facand parte la vremea respectiva din USL alaturi de PSD. 278 de parlamentari au votat pentru Ungureanu, 5 s-au abtinut si doar 6 impotriva, in conditiile in care in plen au fost prezenti doar 4 membri ai PSD. O buna parte din liberalii care au votat impotriva lui MRU in 2012 s-au regasit azi in plenul Parlamentului votand de aceasta data pentru.

  • Lista scurta a membrilor PNL care in 2012 au votat impotriva lui Ungureanu, iar astazi l-au validat in fruntea SIE.: copresedintele PNL Alina Gorghiu, Mihaita Calimente, presedinte al Comisiei de control SIE, Mihai Voicu, Atanasiu Theodor, vicepresedinte al PNL, Lucia Varga, vicepresedinte PNL, Puiu Hasotti, Gigel Stirbu-Sorinel, Sapunaru Nini.

Toti acesti liberali si multi altii au votat in aprilie 2012 impotriva premierului MRU, pentru ca astazi sa-i gasim figurand prezenti in sala votand instalarea aceluiasi MRU la sefia SIE. E adevarat ca acesti liberali erau atunci in USL alaturi de PSD, dar vorbim de unii si aceeasi oameni, de acelasi personaj. Nimic nu s-a schimbat in afara de taberele politice.

Pe Ungureanu l-a votat si UNPR-ul lui Gabriel Oprea, care declarativ sustine guvernul Ponta. Oprea mai spune in declaratiile publice ca nu a tradat in 2012.

Premierul in functie Victor Ponta a transmis, astazi, prin intermediul paginii sale de Facebook un mesaj prin care atragea atentia asupra unei postari "despre PNL" a lui Mihai Razvan Ungureanu, in care fostul premier ii acuza pe liderii PSD ca au negociat in urma cu trei ani h cu lasii si ca i-au cumparat "pe cei mai slabi", referindu-se la membrii PDL care au votat pentru motiunea de cenzura din 2012.

"Va rog sa cititi si sa decideti singuri daca este de ras sau de plans - ce spunea Mihai Razvan Ungureanu despre PNL pe 27 Aprilie anul acesta: "In urma cu trei ani, ati trisat si ati castigat. Ati mizat pe foamea de putere, ati speculat nemultumirea romanilor, ati negociat cu lasii, i-ati cumparat pe cei mai slabi si ati castigat marele premiu: accesul la resursele statului. Din care apoi v-ati infruptat lacom, asa cum ati invatat in toate guvernarile din urma. Celor curiosi si dornici sa stie de mine le raspund astfel: n-am disparut nicaieri. Am doar rabdare" - contul de Facebook al lui MRU, pe 27 aprilie". a scris primul-ministru pe Facebook.

MRU s-a simtit tradat si de cativa pedelisti

Intr-un interviu pentru o publicatie online, MRU a vorbit, in decembrie 2014, despre faptul ca traseismul politic practic de unii membri ai fostului Partid Democrat Liberal a dus la plecarea sa de la Palatul Victoria. Fostul premier a declarat ca "ceea ce a facut ca guvernul (meu) sa cada, a fost traseismul unora", precizand faptul ca diferenta de vot din 2012 a fost facuta de 4 membri PDL, care "nu mai sunt in vechiul PDL, acum daca vorbim de marele PNL".

"Ceea ce a facut ca guvernul (meu) sa cada, a fost traseismul unora care au votat cu initiatorii motiunii de cenzura . Erau oameni pregatiti sa-si traficheze voturile, inclsuiv pe motive de ordin personal, am spus si atunci ca argumentul mercantil a jucat un rol in trecerea unora de partea cealalta parte a baricadei. Odata si odata tot le pun pe hartie. Cei 4 care au votat atunci nu mai sunt in noul PNL. Ma tentati sa risc o afirmatie.

O data si-o data tot le pun pe hartie. [...]Nu mai sunt in vechiul PDL, acum daca vorbim de marele PNL, asta e [...]. Patru au fost diferenta. Au fost peste 20 cei care au plecat ca diferenta sa poate exista, pentru ca in momentul ala intre Putere si Opozitie era o diferenta de 23-24 de voturi." a declarat Ungureanu intr-un interviu pentru DCnews.ro, citat de PSnews.ro.

La o luna de la caderea Guvernului Ungureanu, in cadrul unei emisiuni televizate, fostul premier acuza in clar tradarea PDL si sustinea ca a auzit anumite zvonuri, conform carora unele voturi au fost cumparate.

"Numeric, voturile date pentru motiunea de cenzura au fost mai multe decat negatiile care ar fi sustinut Guvernul. Evident ca a fost o tradare, in momentul in care treci brusc de cealalta parte cum se cheama? Tradare! Acei parlamentari care au gandit ca trebuie sa o faca intr-un mod secret [...]Unele voci sustin ca unele dintre voturi au fost cumparate cu favoruri, cu avantaje materiale. Trebuie pus un mercurial care sa spuna cat costa votul la o motiune de cenzura, la o lege. Ceea ce s-a intamplat in Sala de Plen atunci, pe seama migratiei controlate este un puci parlamentar. Aud zvonuri ca unii au cerut favoruri de la institutiile de stat si au fost refuzati, pe seama acestui refuz si-au schimbat votul", a spus Ungureanu la B1TV.

In aceeasi emisiune de televiziune, fostul sef al SIE ii numea pe cei care au votat pentru caderea guvernului, desi se aflau in partidul aflat la putere, tradatori ai natiunii.

"Acesti tradatori ai natiunii, le promit ca o sa ma uit cu foarte multa atentie la motivele care i-au determinat sa plece dintr-o parte in alta. Vreau sa stiu ce poate determina schimbarea dramatica a convingerilor unui parlamentar. Daca zvonurile acestea sunt adevarate, vorbim de coruptie politica", a incheiat Mihai Razvan Ungureanu.