Esecul inregistrat de PRM la alegerile europarlamentare a creat un adevarat scandal in interiorul partidului. La aflarea primelor rezultate ale alegerilor, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca demisioneaza din Parlament si a cerut acelasi lucru membrilor de partid, fapt care a creat un scandal in interioril formatiunii politice prin refuzul anumitor membrii de a demisiona.

Deputatul PRM, Daniela Aprodu Buruiana a fost exclusa luni din PRM de catre Biroul politic, pentru ca a refuzat sa demisioneze din Parlament si l-a acuzat pe vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a declarat duminica seara in cadrul unei conferinte de presa ca demisoneaza din Parlament pentru ca nu poate accepta scorul obtinut de PRM la alegerile europarlamentare. Corneliu Vadim Tudor a cerut solidaritate din partea colegilor din partid si le-a sugerat acestora sa-si dea demisia de onoare din Parlament.

Luni, la Parlament au inceput sa apara nemultumiri, multi dintre deputati si senatori refuzand sa renunte la mandatele pe care le au. De altfel nici presedintele PRM nu si-a depus deocamdata demisia din Senatul Romaniei

Conducerea partidului i-a trimis o scrisoare lui Corneliu Vadim Tudor prin care il roaga sa revina asupra deciziei

Dansul nu cred ca va face un asemenea gest care inseamna sinucidere politica pentru PRM. La rece, cred ca va lua o decizie inteleapta', a declarat senatorul PRM, Gheorghe Funar.

De altfel si senatorul Valentin Dinescu a avut aceeasi pozitie: “Sunt convins ca domnul presedinte s-a aflat aseara asupra unei stari emotionale puternice”.

Daca membrii PRM au fost rezervati in declaratii, nu acelasi lucru se poate spune despre deputatul PRM, Daniela Buruiana Aprodu, care a avut o reactie dura. Buruiana a refuzat vehement sa demisioneze si a atacat dur conducerea partidului, in special pe vicepresedintele Lucian Bolcas, pe care l-a catalogat “un batranel ramolit care a iesit de doua ori de la dezalcoolizare”.

In replica, Biroul Permanent a exclus-o pe aceasta din partid, emitand un comunicat de presa prin care anunta ca "a luat act cu scarba de afirmatiile mizerabile” facute de Buruiana.

Conform comunicatului de presa trimis Hotnews.ro, Buruiana este acuzata ca “nu a mai calcat de 3 ani in circumscriptia pe care o reprezinta”, ca "este informatoare SRI”, ca “intretine un climat de vrajba in interiorul partidului" si prin urmare, avand in vedere toate acestea, Biroul Permanent a hotarat excluderea acesteia din partid.