Comisarul european Leonard Orban a declarat pentru EurActiv.ro & HotNews.ro ca scrutinul a fost unul pe deplin democratic si demonstreaza o democratie consolidata in Romania.

Regret participarea relativ scazuta la vot si imi doresc ca temele europene sa fie mai prezente in viata romanilor. Daca dezbaterile pe subiecte europene se vor inmulti, va creste si interesul cetatenilor pentru aceste alegeri iar acestia vor intelege mai bine de ce este important sa isi aleaga reprezentantii in Parlamentul European, a spus Orban.

El a mai adaugat ca procesul de realizare a unor dezbateri mai ample trebuie sa implice intreaga societate romaneasca, diferite categorii sociale si profesii, intreaga societate civila si massmedia.

La nivelul Comisiei Europene vom intensifica eforturile in a explica mai mult si mai bine care sunt actiunile pe care le intreprindem, ratiunile pentru care luam anumite decizii si importanta lor pentru cetatenii uniunii. Mult succes celor 35 de noi europarlamentari!", a adaugat Orban.