Social-democratul Felix Stroe a fost ales prin vot, luni, presedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta, in cadrul conferintei judetene a partidului la care au participat peste 600 de reprezentanti ai formatiunii politice. Felix Stroe, unicul candidat la respectiva functie de partid, a primit vot favorabil din partea aproape tuturor votantilor, anunta Agerpres. Alegerile au avut loc dupa ce, in urma cu doua luni, Radu Mazare a demisionat de la sefia organizatiei, ulterior din partid si de la conducerea primariei, iar presedintelui executiv al PSD Constanta, Nicusor Constantinescu, i-a fost suspendata in urma cu doua saptamani calitatea de membru al formatiunii politice de catre conducerea centrala a PSD.

Felix Stroe, director al Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta, era unul dintre vicepresedintii organizatiei judetene a PSD Constanta care, in noiembrie 2014, si-a dat demisia din functia de conducere detinuta in partid. Stroe si senatorul Nicolae Moga au demisionat din functia de vicepresedinte al PSD Constanta, motivand gestul lor ca fiind "profund moral" dupa ce Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale in judet cu 57,06%, Victor Ponta obtinand 42,93% din voturi.

Functia de presedinte executiv al PSD Constanta, detinuta anterior de Nicusor Constantinescu, a fost obtinuta de catre Decebal Fagadau - presedinte al organizatiei municipale a PSD Constanta si primar interimar al municipiului.

Pe 12 iunie, printr-o adresa semnata de liderul PSD, Victor Ponta, si de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, organizatia judeteana a PSD Constanta a fost anuntata ca "domnul Nicusor Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid pana la intrunirea Consiliului Judetean Constanta".

Cristinel Dragomir, reales luni secretar executiv al PSD Constanta, a declarat ca social-democratii constanteni au cerut o derogare de la organizatia centrala astfel incat conferinta judeteana a PSD sa poata avea loc pe 29 iunie, ci nu dupa 15 august, asa cum prevede calendarul stabilit la nivel national. Solicitarea respectiva a fost facuta ca urmare a situatiei 'speciale' in care se afla PSD Constanta.