Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a lui George Maior in functia de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite ale Americii, informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Fostul director al SRI George Maior a fost propus, la finele lunii aprilie, pentru functia de ambasador extraordinar si plenipotentiar in SUA, Administratia Prezidentiala anuntand atunci ca presedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea de numire in acest post.

George Maior si-a dat demisia de la conducerea Serviciului Roman de Informatii pe 27 ianuarie.

El a detinut functia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Roman de Informatii la data de 4 octombrie 2006.

Anterior desemnarii sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind si presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala din Senat.

In perioada 2000-2004 a fost secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare in cadrul Ministerului Apararii Nationale. In aceasta calitate a coordonat, din punct de vedere strategic si militar, aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Nord-Atlantic.

Intre anii 1992 si 1997 a lucrat ca diplomat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate si la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 pana in anul 1999 a indeplinit functia de Insarcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei din Dublin, Irlanda. In anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador in Ministerul Afacerilor Externe.