Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat luni fuziunea prin absorbtie cu PP-DD si a aratat ca partidul pe care il conduce este un partid "al usilor deschise".

"UNPR nu a ascuns niciodata faptul ca este un partid al usilor deschise. Toti cei care doresc sa faca politica in interes national si al patriotismului sunt bineveniti in UNPR, indiferent daca au facut politica sau nu, indiferent daca au facut parte dintr-un partid de stanga sau de dreapta", a declarat, luni, Gabriel Oprea, la sediul UNPR, citat de Agerpres.

El a aratat ca fuziunea cu PP-DD a venit ca un lucru firesc, avand in vedere ca majoritatea parlamentarilor PP-DD si-au exprimat, de-a lungul timpului, intentia de a intra in UNPR.

"Vreau sa va spun ca nu au existat discutii despre functii sau despre demnitati, motiv pentru care ii apreciez, pentru ca sunt oameni seriosi, oameni dintr-o bucata. Ne-am inteles imediat, pentru ca vrem sa devenim unul dintre marile proiecte politice ale Romaniei", a mai spus Gabriel Oprea.

Oprea a mai spus ca formatiunea sa si-a propus ca, pana la 1 septembrie, in fiecare dintre cele 3.200 de localitati din Romania sa existe organizatii ale UNPR, iar, pana anul viitor, sa existe un milion de membri de partid.