Copresedintele PNL Vasile Blaga declarat duminica, la Bacau, in cadrul unei reuniuni cu activul de partid din judet, ca pana la 1 decembrie vor trebui stabiliti toti candidatii partidului pentru alegerile locale din 1 iunie 2016, informeaza Agerpres.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: Agerpres

,,Va fi o vara activa pentru liberali pentru ca s-ar putea sa ajungem la guvernare chiar inainte de termenul in care multi cred. Sa fructificam urmatoarele luni atat pentru a intari structurile din teritoriu, pentru a finaliza procesul de fuziune la nivelul tuturor localitatilor, dar si pentru a identifica cei mai buni candidati pe care sa-i propunem in alegerile locale. Este absolut necesar, in urmarirea obiectivului comun, sa depasim orgoliile care au despartit", a spus Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, "pentru a reusi, PNL trebuie sa privesca nu in trecut, ci in viitor". "Cine nu percepe ca exista un singur PNL are podul rupt catre liberali. Adversarul nostru politic este dincolo, in afara partidului si se numeste PSD", a precizat Vasile Blaga.

El a cerut incetarea coabitarii liberalilor cu PSD in unele judete. "Mai sunt coabitari cu structurile PSD din unele judete. Nu cred ca mai poti fi liberal daca coabitezi cu PSD, tu ori rudele tale. Lumea este informata, are alte standarde de a cunoaste realitatile si nu poate fi inselata prin diverse tertipuri de coabitare. Vom lua masuri rapide si in spiritul statului pentru a netezi drumul catre obiectivul nostru: castigarea alegerilor", a afirmat Vasile Blaga.

Copresedintele PNL a mai spus participantilor la adunarea de la Bacau ca desemnarea candidatilor se va face pe baza unor sondaje de opinie ce vor fi realizate de "firme specializate ce ofera garantia unor rezultate credibile"si care vor folosi modele de formulare cuprinzand "intrebari distincte pentru mediul rural, orase si municipii". "La centru vom face doar o validare a sondajelor", a precizat Vasile Blaga.

La randul sau, copresedinte PNL Alina Gorghiu a subliniat faptul ca nici ea si nici Vasile Blaga nu au "oameni preferati" in privinta candidaturilor pentru locale.

"Pentru noi nu este important pe ce filiera vin propunerile de candidatura. Nu facem distinctie intre fostii PDL-isti ori membrii vechiulul PNL. Pentru noi important este sa fie respectate criteriile de integritate si profesionalism, dar si un criteriu foarte important, neglijat pana acum, acela ca posibilul candidat sa detina suportul comunitatii din zona unde candideaza. Chiar daca din sondaj partidul il considera Fat Frumos ori Zana cea Frumoasa, insa reiese ca acel candidat nu are sustinerea comunitatii, el nu va fi acceptat. Nu vom face distinctie intre locurile de unde vine candidatul respectiv, dar vom tine foarte mult cont de optiunea alegatorilor din judet si din comunitate. Cred ca este cel mai important lucru. Asa ne maximizam sansele si asa se face o campanie profesionist si nu pe preferinte personale", a spus Alina Gorghiu.