Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat sambata, la Piatra-Neamt, ca nu va candida la functia de primar al municipiului Bucuresti si nici pentru alta functie la alegerile locale din 2016, el adaugand ca este randul 'altora' pentru astfel de candidaturi, informeaza Agerpres.

'Am candidat o data si am pierdut cu 46%, am luat peste partid atunci. Eram un singur partid, nu eram alianta. Nu, nu voi candida la Primaria Bucuresti si nici in alta parte. Este randul altora', a declarat Vasile Blaga.

De asemenea, si co-presedintele PNL Alina Gorghiu a precizat nu este interesata de vreo candidatura la alegerile locale.

Cat priveste modul de alcatuire a listelor de candidati, Alina Gorghiu si Vasile Blaga au declarat ca nu se pune problema unor paritati intre fostul PNL si PDL, ci vor fi alesi candidatii cei mai buni.

'Paritate pe lista? Nu ne intereseaza din ce zona a marelui PNL vin candidatii. Pot veni de la vechiul PNL sau PDL, doar sa fie recunoscti de comunitati ca oameni de valoare. Este neproductiv si incorect sa stabilesti cote. Am convingerea ca liderii PNL vor gasi intelepciunea sa faca lista in fermoar, sa fie reprezentat tot judetul', a adaugat Vasile Blaga.

Pe de alta parte, Alina Gorghiu a mentionat ca orice membru al PNL care nu va intelege si nu va respecta fuziunea se situeaza in afara partidului.