Ministrul Muncii Robana Plumb a declarat joi, intrebata cum se pozitioneaza parlamentarii PSD fata de numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe, ca "se contureaza aceasta decizie de a vota impotriva".

Rovana PlumbFoto: AGERPRES

Sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului va avea loc cel mai probabil luni, la ora 13.00, potrivit unor surse parlamentare.

Potrivit surselor citate de Agerpres, cei doi presedinti ai Camerelor parlamentare au stabilit ca sedinta Birourilor permanente reunite, in care ar trebui sa se decida asupra calendarului pentru audierea si votul in cazul lui Mihai-Razvan Ungureanu propus la sefia SIE, sa aiba loc luni.

Presedintele Klaus Iohannis l-a propus miercuri pe Mihai-Razvan Ungureanu pentru functia de director al SIE. Potrivit procedurii, plenul reunit trebuie sa ia act si sa voteze aceaste numire.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat miercuri ca PSD are majoritate in Parlament si fara voturile UNPR pentru a respinge nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, aceasta facand parte, in opinia sa, dintr-o strategie a presedintelui Klaus Iohannis si a PNL de a acumula "toata puterea", informeaza Agerpres.

"Nu stiu daca nominalizarea face parte din razboi (intre presedinte si premier - n.r.), dar face parte dintr-o alta strategie, de a acumula toata puterea din Romania de catre Iohannis si PNL. (...) Nu am discutat, ca nici nu am avut timp (cu Gabriel Oprea - n.r.), dar e liber sa o faca (sa sustina propunerea presedintelui Iohannis - n.r.). Nu o facem noi, PSD. (...) Avem, sigur. (majoritate fara UNPR - n.r.). Depinde, majoritatile sunt relative. Nu sunt absolute. Dar eu nu cred, il cunosc prea bine pe domnul Oprea. Cred ca si el a fost luat prin surprindere (de nominalizare - n.r.). Sunt convins", a spus Sarbu, miercuri, la Senat.