Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a transmis un comunicat de presa in care informeaza ca un saptamanal din provincie va publica, in curand, un material despre cartea "Medierea, oxigen pentru o societate moderna", semnata de catre cinci autori si doar coordonata de liderul liberal. Alina Gorghiu arata ca, in calitate de coordonator, nu a fost responsabila pentru continutul propriu-zis si nu a participat la redactarea textelor, adaugand ca a verificat lucrarea cu programe electronice antiplagiat si ca fiecare test s-a incadrat in limitele de sus ale unei lucrari autentice. Gorghiu precizeaza ca apar cateva erori, care sunt asumate deschis de catre autor. Alina Gorghiu sustine ca se va incerca o asociere intre numele sau si un nou scandal, cu scopul de a-i discredita imaginea.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Comunicatul de presa semnat de liderul PNL

In deplina transparenta fata de opinia publica si pentru o corecta informare a acesteia, fara filtre politice si mediatice, va aduc la cunostinta ca un saptamanal din provincie va publica, in curand, un material de presa despre cartea "Medierea, oxigen pentru o societate moderna". Cartea este semnata de catre cinci autori si doar coordonata de catre mine.

In calitate de coordonator, nu am fost responsabila pentru continutul propriu-zis si nu am participat la redactarea niciunui rand. Un coordonator al unei lucrari se ingrijeste doar de coerenta lucrarii, de structura acesteia, ceea ce am facut si eu, in cazul volumului "Medierea, oxigen pentru o societate moderna". Cu toate acestea, am verificat aceasta lucrare cu programe electronice antiplagiat. Am facut acest lucru pentru a preveni situatii in care, din cauza unei posibile neglijente sau omisiuni, nu este citata vreo sursa.

Fiecare test s-a incadrat in limitele de sus ale unei lucrari autentice, asa cum este definita de catre reglementarile interne si internationale. Cateva pasaje, reprezentand sub 2 la suta din totalul cartii, nu au fost depistate de softurile antiplagiat, adica nu indica sursa de provenienta, deoarece au aparut intr-o publicatie fara acces public direct. Alte cateva pasaje sunt texte care apartin chiar unuia dintre autori, care nu s-a autocitat. Toate aceste erori sunt asumate deschis de catre autor si sunt convinsa ca nu reprezinta o intentie de plagiat, data fiind proportia omisiunii fata de lucrarea in sine, ci o scapare a acestuia.

Imi pare rau ca autorii nu au fost suficient de atenti si munca lor de un an, dar si lucrarea, in sine, vor fi puse acum sub semnul intrebarii din cauza unei omisiuni, care reprezinta sub 2 la suta din totalul lucrarii. Autorii s-au angajat sa remedieze aceasta eroare intr-o editie revizuita. Sunt multumita ca am contribuit, prin coordonare, la aparitia unei carti de referinta intr-un domeniu nou in Romania si ii felicit pe autori pentru munca depusa, cu buna credinta.

O parte dintre aceste precizari le-am facut si saptamanalului care mi-a solicitat un punct de vedere. O eventuala deformare voita a realitatii nu o pot pune decat pe seama strategiei presedintelui PSD de a crea reprezentantilor opozitiei probleme false, in oglinda cu cele reale, pe care domnia sa, PSD si Guvernul caruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut.

Chiar daca nu am scris vreun rand al acestei lucrari, cu siguranta se va incerca asocierea numelui meu cu un nou scandal, cum, de altfel, vor urma, asa cum am anuntat, si alte actiuni, plangeri la diferite institutii, toate cu acelasi scop: de a-mi discredita imaginea. Atat pot sa faca ienicerii premierului, aflat in auto-exil, dupa ce a cerut azil medical la Istanbul, pentru a-si trata problemele medicale si criza de credibilitate prin care trec domnia sa si partidul pe care il conduce.