Un consilier local UNPR, in varsta de 27 de ani, a fost ales, luni, primar interimar al municipiului Onesti, dupa ce fostul edil Laurentiu Neghina a fost demis din functie de Prefectura Bacau, in urma unei condamnari cu suspendare pentru cumparare de influenta, informeaza Mediafax.

Consilierul Alexandru Cristea (UNPR) a fost ales primar interimar la Onesti in cadrul unei sedinte ordinare a Consiliului Local, functia de edil ramanand vacanta la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce Prefectura Bacau a decis eliberarea din functie a primarului Laurentiu Neghina (PDL), in urma unei condamnari definitive de opt luni cu suspendare, dispusa in noiembrie 2013, pentru cumparare de influenta.

Fostul edil Laurentiu Neghina, alaturi de alte 36 de persoane, printre care si fostul primar al comunei Prajesti Eugen Antica, eliberat, de asemenea, din functie, vineri, de catre prefectul Bacaului, ar fi oferit sume de bani pentru a obtine note de trecere la examenul de bacalaureat sustinut in 2010 la liceul din comuna bacauana Podu Turcului.

In fapt, Prefectura Bacau a pus in practica o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform careia si alesii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul.

La sfarsitul saptamanii trecute, a demisionat din functie si viceprimarul orasului, Nicolae Gnatiuc (PSD), municipiul ramanand astfel fara conducere.