Vicepremierul Gabriel Oprea, nominalizat de Victor Ponta sa asigure interimatul la sefia Guvernului pe perioada cat premierul se recupereaza dupa operatia la genunchi a ajuns luni dupa-amiaza la Cotroceni pentru o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis.

Scrisoarea prin care Victor Ponta ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa-l desemneze premier interimar pe Gabriel Oprea a ajuns la Cotroceni, potrivit unor surse oficiale.

In document, Victor Ponta arata ca este in imposibilitatea de a-si exercita functia de premier dupa operatia la picior si ii "propune" presedintelui sa il numeasca prim-ministru interimar pe vicepremierul Gabriel Oprea incepand cu 22 iunie si "pana la reluarea activitatii mele la Guvern".

Senatorul PSD Ilie Sarbu a declarat luni ca premierul Victor Ponta se va intoarce in tara dupa recuperare, el neavand voie, timp de trei saptamani, sa puna jos piciorul operat.

Propunerea ca Gabriel Oprea sa ocupe postul de premier interimar este "in logica naturala a lucrurilor",a declarat luni presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu