Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat luni că liberalii iniţiază o moţiune populară pentru demiterea premierului Victor Ponta, informeaza Agepres.

"În opinia noastră, boala premierului se numeşte altfel, este boala de putere. Astăzi (n.r. luni), PNL a decis, în şedinţa de unificare, să demareze o moţiune populară. O denumim moţiune populară pentru demiterea lui Victor Ponta fiind practic un al doilea episod după noiembrie 2014 când prin vot Victor Ponta a fost trimis acasă", a spus Gorghiu.

Ea a precizat că PNL iniţiază luni campania de strângere de semnături în acest sens în toate judeţele.

Liderul PNL a susţinut că liberalii cer sprijinul cetăţenilor "pentru demiterea unui premier care refuză să facă un gest elementar, un gest de bun simţ şi de demnitate, şi anume de a-şi scrie demisia".

"România nu-şi mai permite un prim-ministru urmărit penal, un premier care fuge de justiţie şi care nu are respect faţă de instituţiile statului şi faţă de români", a adăugat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a admis că moţiunea populară nu poate avea efecte juridice şi că acea campanie de strângere de semnături se va derula pe toată perioada verii.

Ea a precizat că o soluţie pentru deblocarea crizei actuale analizată în comisia de unificare a PNL este posibilitatea reintroducerii instituţiei revocării prim-ministrului.

"Spun acest lucru cu toată responsabilitatea, amintindu-mi de prevederile constituţionale de până în 2003, când preşedintele României avea la dispoziţie această pârghie. Evident că această formulă va fi discutată. Vom încerca să generăm o dezbatere cât se poate de amplă pentru a vedea în ce măsură are susţinerea populaţiei şi în ce măsură vom creiona o majoritate parlamentară care să susţină acest amendament al Partidului Naţional Liberal", a completat liderul PNL.