Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a afirmat joi ca prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) si Partidul Conservator (PC) doi "tuteri nu mai tataie separat", ci in jurul premierului Victor Ponta, informeaza Agerpes.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Tusea si junghiul, sacul si petecul. Doi tuteri, indiferent cum se numesc ei, ai lui Victor Ponta, nu mai tataie separat, ci in jurul lui Ponta in cor. (...) Zero cu zero, chiar daca da zero, zero tot egal cu zero este", a declarat Orban, intr-o conferinta de presa organizata la Parlament, intrebat despre fuziunea PLR cu PC.

Liderul PNL a sustinut ca premierul Ponta se va "lepada de acesti tovarasi de drum".

"Sunt doua partide care niciodata nu au dat piept cu electoratul, care niciodata nu au avut capacitatea sa obtina o sustinere care sa le permita sa aiba o voce in viata publica romaneasca si care intotdeauna au incaput in bagajele principalului partid de guvernamant, dar le aduc aminte perioada anilor '45-'46 si de conceptul tovarasi de drum. Cred ca nu este departe momentul in care PSD, nemaiputand sa-si satisfaca pretentiile propriilor membri de partid, sa se lepede de acesti tovarasi de drum si sa-i lase de izbeliste sa-si rupa gatul singuri, oricat au tatait in jurul lui Victor Ponta", a adaugat liberalul.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat joi ca formatiunea ce va rezulta din fuziunea dintre partidul sau PLR si Partidul Conservator se va numi ALDE- Alianta Liberalilor si Democratilor, acronimul fiind identic cu cel al formatiunii politice europene Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa.