Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat, luni, discutarea celor 22 de proiecte de lege de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, fara sa stabileasca un termen pentru dezbaterea lor, anunta Mediafax. Vicepresedintele comisiei, Ciprian Nica, deputat PSD, a anuntat in sedinta comisiei ca modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala nu vor mai fi discutate marti deoarece s-a schimbat programul.

"Nu se va discuta maine (marti - n.red.) pachetul privind modificarile propuse pe Codul Penal si pe Codul de Procedura Penala datorita faptului ca s-a modificat programul, la ora 12.00 avem plen reunit si vom anunta o data ulterioara cand vor reintra in discutia Comisiei juridice", a spus Nica.

Comisia nu a stabilit un termen pentru discutarea acestor proiecte si, avand in vedere ca mai este doar o saptamana pana la finalul sesiunii parlamentare, dezbaterile asupra modificarilor la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala nu ar putea fi reluate mai devreme de sesiunea din toamna.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a amenintat, duminica, cu retragerea de la guvernare daca PSD "modifica pe furis" Codul Penal in Parlament, el spunand ca le-a transmis acest lucru si premierului Victor Ponta si PSD.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, matea trecuta, ca CSM, ICCJ, Ministerul Justitiei sa trimita punctele de vedere referitorare la dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala.

Membrii comisiei au introdus atunci pe ordinea de zi cele 22de propuneri legislative. Vicepresedintele comisiei, deputatul Ciprian Nica (PSD) a propus termenul de o saptamana pentru avizul asupra acestor proiecte, inca reprezentantii CSM si ICCJ au solicitat un termen de doua saptamani, pe motiv ca nu este suficient timp pentru avizare.

CSM a dat, luni, aviz negativ propunerilor legislative de modificare a codurilor penal si de procedura penala, printre prevederile cu care magistratii nu sunt de acord fiind dezincriminarea conflictului de interese si modificarea conditiilor privind luarea masurilor preventive.